1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Asgari ücret belli oldu!
Asgari ücret belli oldu!

Asgari ücret belli oldu!

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, asgari ücret zammı ne kadar olduğuna ilişkin açıklama yaptı.

A+A-

Çalışma Bakanı Faruk Çelik Asgari Ücret Komisyonu ile yapılan 4 toplantının ardından bugün en son anlaşılan Asgari Ücret rakamlarını açıkladı. Asgari ücretin 8 Avrupa Birliği ülkesinden fazla olduğunu kaydeden Bakan Çelik yaptığı açıklamada şöyle konuştu;

Şuan 4 çocuklu asgari ücret alan birinden vergi alınmamaktadır. Bunu kanun tasarısı ile 3 çocuklu aileden gelir vergisi alınmayacaktır. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4 toplantının ardından çalışmalarını tamamlamıştır. Buna göre bekar bir işçi için aylık brüt aylık asgari ücret 1202 TL'ye, ikinci 6 ay için 1274 TL'ye yükseltilmiştir. Net asgari ücret bekar biri için 2015'in ilk 6 ayı için 949, ikinci 6 ay için ise bin TL'ye yükseltilmiştir. Yani ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci altı ay için yüzde 6 olarak arttırılmıştır. Ortalama artış yüzde 12,30 olarak gerçekleşmiştir. Taraflar olarak uzlaştığımız uzlaşamadığımız konular var. 

TÜRK-İŞ'TEN TEPKİ

Bakan Çelik'ten sonra sözü alan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay yaptığı açıklamada rakamlara tepki gösterdi ve şöyle konuştu :5 Milyondan fazla vatandaşımızın beklediği rakamları bugün komisyonumuz açıklamış bulunuyor. Hükümetimizin açıkladığı rakamlar bizim tespit ettiğimiz rakamlarla uyuşmamaktadır. Bu bakımdan anayasada yer alan yaşam koşulları dikkate alındığında bu ücreti yetersiz görüyoruz. O bakımdan Türk-İş olarak bu rakama da muhalefet ettiğimizi belirtmek istiyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.