1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Asgari ücretle ilgili bir çalışmamız yok!
Asgari ücretle ilgili bir çalışmamız yok!

Asgari ücretle ilgili bir çalışmamız yok!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, asgari ücret konusunda bilgi verdi.

A+A-

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, katıldığı televizyon programında asgari ücretin vergi dilimi dışında kalmayacağını söyledi. Ayrıca bakan Elvan, bununla alakalı herhangi bir çalışmalarının olmadığını da ekledi.

Asgari ücretin vergi dilimi uygulaması dışında kalıp kalmayacağı sorusuyla ilgili Bakan Elvan, şunları kaydetti:

"Bu konuda herhangi bir çalışmamız söz konusu değil, bunu özellikle ifade etmek istiyorum.

Ama tabii Ekonomi Koordinasyon Kurulunda da bir çalışma açıkçası bununla ilgili söz konusu olmadı. Daha çok biliyorsunuz büyüme, ihracat, yatırım ve üretime yönelik bir husus söz konusu oldu.

Yalnız burada sadece bir hususu düzeltmek istiyorum biraz önce ifade etmiş olduğum; ben turizm gelirleri hedefinin zannedersem 36-37 milyar dolar gibi bir rakam kullanmıştım.

Aslında bu 31 milyar dolar, düzeltmek istiyorum. Bizim beklentimizi de bunun bir miktar altında olacak, 30 milyar doların bir miktar altında olacak; bu düzeltmeyi yapmak istiyorum. Turist sayımızdaki hedefimiz ise 37 milyon turist idi. Burada hedefimiz de 30 milyonun, 30-33 milyon bandında olacak şu anki bizim tahminlerimiz.

Ama tabii bunları daha da yukarı çekmeye yönelik çabalarımız, gayretimiz devam edecek. Ama turizm gelirlerindeki bir miktar düşüşe rağmen yine orta vadeli programdaki hedeflerimizi tutturacağız."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.