1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 'Asgari Ücretli Ailelerin Çocuklarına Yaz Spor Okulları Ücretsiz Olsun'
Asgari Ücretli Ailelerin Çocuklarına Yaz Spor Okulları Ücretsiz Olsun

'Asgari Ücretli Ailelerin Çocuklarına Yaz Spor Okulları Ücretsiz Olsun'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, belediyelerin düzenlediği yaz spor okullarından asgari ücretli ailelerin çocuklarının ücretsiz faydalandırılmasını istedi.

A+A-

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, belediyelerin düzenlediği yaz spor okullarından asgari ücretli ailelerin çocuklarının ücretsiz faydalandırılmasını istedi.

        Ömer Ünsal, yaptığı açıklamada, okulların kapanmasıyla yüzme kurslarının da başladığını belirtti. Ünsal, “Ne yazık ki çocuklarımızın çoğunluğu ekonomik imkansızlıktan dolayı bu imkanlardan faydalanamıyor. Bunun finansmanın sosyal yardımlaşma fonu ve belediyelerimiz tarafından karşılanması gerekiyor.” dedi.

        Yaz aylarında imkansızlıklardan dolayı baraj, dere ve göletlerden yüzen çocukların boğulduğuna dikkat çeken Ünsal, bunun önüne geçilebilmesi için belediyelerin karne hediyesi olarak ekonomik imkanı olmayan çocuklara da yüzme havuzlarının kapılarını açması gerektiğini belirtti.

        Belediyelere ait yaz spor okullarında 100 TL gibi bir bedel istendiğini bildiren BBP’li Ömer Ünsal, 701 lira asgari ücretle çalışanların çocuklarının yaz spor okullarına gitmesinin imkansık olduğunu söyledi.

        Ömer Ünsal, ayrıca tüm ilköğretim öğrencilerinin bir eğitim süresince sosyal tesislerden yüzme ve diğer spor dallarında ücretsiz eğitilmesini önerdi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.