1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Asırlık Evrenseki Evleri Minyatürlerle Tanıtılıyor
Asırlık Evrenseki Evleri Minyatürlerle Tanıtılıyor

Asırlık Evrenseki Evleri Minyatürlerle Tanıtılıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Evrenseki beldesinde tarihi evler hazırlanan minyatürlerle yerli ve yabancı turistlere tanıtılıyor.

A+A-

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Evrenseki beldesinde tarihi evler hazırlanan minyatürlerle yerli ve yabancı turistlere tanıtılıyor. Evrenseki beldesinde bulunan 55 Evrenseki taş evinin en büyük özelliğinin kışın sıcak, yazın serin olması sayesinde büyük konfor sağladığı belirtiliyor.

        Evrenseki Kültür Evi Müdürü Rukiye Barut, arkeolog ve restoratör Rıdvan Aydın'a yaptırdıkları minyatür Evrenseki evlerini sergileyerek bir asırlık tarihi taş evler hakkında bilgi verdiklerini söyledi. Tarihi evler hakkında turistlere İngilizce, Almanca, Rusça ve Fransızca bilgilendirme yaptıklarını belirten Barut, bölgede düğmeli Evrenseki taş evlerinin büyük çoğunluğunun giriş katının geçmiş dönemlerde büyükbaş hayvanları bağlamaya yönelik olduğunu ifade etti.

        Kültür evinde sergiledikleri Yörük-Türkmen hayatını eserlerin önemli bir kısmının tarihi Evrenseki evlerini süsleyen eşyalar olduğunu anlatan Barut, "Sergilediğimiz minyatür evler bir asırlık tarihi Evrenseki evleriyle birebir aynısı. Kültür evini ziyaret edenlere asırlık evler hakkında minyatür üzerinde bilgilendirme yapıyoruz. Bilgilendirmeden yerli ve yabancı turistler hoşnut kalıyor. Biz de asırlık evlerimizi tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.

        Beldelerinde bulunan bazı Evrenseki taş evlerinin restore edilerek turizme açıldığını belirten Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut ise butik otel tarzında turizme hizmet veren konaklama tesisleri rezarvasyonlarının 2013 yılına sonuna kadar dolu olduğunu kaydetti. CİHAN

Asırlık Evrenseki evleri minyatürlerle tanıtılıyor

Asırlık Evrenseki evleri minyatürlerle tanıtılıyor

Asırlık Evrenseki evleri minyatürlerle tanıtılıyor

Asırlık Evrenseki evleri minyatürlerle tanıtılıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.