1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Astım Hastaları Tuz Odasında Tedavi Olacak
Astım Hastaları Tuz Odasında Tedavi Olacak

Astım Hastaları Tuz Odasında Tedavi Olacak

Astım, sedef, stres ve daha birçok hastalığa iyi geldiği söylenen tuz odası tedavisi Çorum'da başladı.

A+A-

Astım, sedef, stres ve daha birçok hastalığa iyi geldiği söylenen tuz odası tedavisi Çorum'da başladı. 'Tuz odası' adı ile açılan işletmenin sahibi Muharrem Ilık, Çorum'da bir ilki gerçekleştirerek, tuz odasını hizmete açtıklarını söyledi.

250 metrekare alanda açılan tuz odaları ile astım, bronşit, uykusuzluk, cilt hastalıkları, alerjik sorunlar, ekrem ağrıları, kronik kulak, burun, boğaz ile stresin ortadan kalkacağını dile getiren Ilık, sigara içenler için de tuz odalarının büyük etkisi olduğunu kaydetti. Ilık, "Şu anda tuz odaları Avrupa'nın pek çok ülkesinde ve dünyada hızla yayılmaktadır. Odanın tavanı, zemini ve duvarları doğal tuzlarla kaplanarak mağara ortamı oluşturuldu; bunun insanlar üzerinde rahatlatıcı bir etkisi söz konusudur. Odayı kaplayan tuz kalıbı atmosferdeki neme karşı bir tampon görevi görür, ortamın aseptik özelliğinin korunmasına yardımcı olur. Ayrıca havadaki nemden dolayı duvarlardaki tuz kaplamaları, mikroskopla dahi görülemeyecek küçüklükte sprey zerrecikleri üretir ki bunların da insan vücuduna olumlu etkileri vardır.'' dedi.

NEY EŞLİĞİNDE TERAPİ

Terapi süresince ney eşliğinde loş ortamda terapiler yapacaklarını dile getiren Muharrem Ilık, tuz odalarının solunum rahatsızlığı çekenler için bire bir olduğunu kaydetti. Ilık, tuz odaları ile artık uykusuzluk, stres, astım gibi rahatsızlık çekenlerin rahat bir nefes alacaklarını belirtti. Tuz odalarında ayrıca tuzdan oluşan tüm hediyelik eşyaların da satışının yapılacağının anlatan Ilık, hedeflerinin solunum yolu hastalıklarının tek adresi olmak olduğunu sözlerine ekledi.

İşletmenin ortaklarından Murat Önder de internet ve diğer alanlarda yaptıkları araştırmalar sonucunda tuz odalarının insan sağlığına büyük faydası olduğunu gördüklerini dile getirdi. Azerbaycan'da tuz odaları bulunduğunu ve bu konuda turizm geliştirdiklerini söyleyen Önder, tuzun içerisindeki mineraller sayesinde insanların aslım, bronşit, sedef, sinir stres ve eklem ağrıları gibi birçok hastalığın tedavisinde destek amaçlı hizmet sunduklarını belirtti. Önder, şunları söyledi: ''7 tonluk bir tuz kütlesi ile kaplı bir alanın tam bir tuz mağarası gibi mineral verdiğini bilim adamları kanıtlamıştır. Biz de burayı yaparken daha nezih bir ortam ve ev ortamı haline getirmek için; insanlar ailesi ile, arkadaşları ile gelebilir diye tam 21 buçuk ton tuz kullandık. Hiçbir kimyasal madde kullanmadık. Üç çeşit tuz kullandık ve bu tuzların tamamını Çankırı'dan aldık.''

İşletmede sağlıkçılar ve terapistler olduğunu da dile getiren Önder, her konuda vatandaşlara yardımcı olduklarını ve neyle de terapi uygulanacağını aktardı. CİHAN

Astım hastaları tuz odasında tedavi olacak

Astım hastaları tuz odasında tedavi olacak

Astım hastaları tuz odasında tedavi olacak

Astım hastaları tuz odasında tedavi olacak

Astım hastaları tuz odasında tedavi olacak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.