1. HABERLER

  2. TV - SİNEMA

  3. Asya – Avrupa Müzik Köprüsü Norveç’te Kuruldu
Asya – Avrupa Müzik Köprüsü Norveç’te Kuruldu

Asya – Avrupa Müzik Köprüsü Norveç’te Kuruldu

Norveç’in Drammen Tiyatro Salonu tarihi bir konsere ev sahipliği yaptı. İsviçre’nin ünlü Hirunda Maris müzik grubunun ’Asya ve Avrupa Müzikte Buluşuyor’ başlıklı konserinde mehter marşı, zeybek havaları, Kürdi saz eserleri ve 1200’lü yıllara ait Norveç m.

A+A-

Norveç’in Drammen Tiyatro Salonu tarihi bir konsere ev sahipliği yaptı. İsviçre’nin ünlü Hirunda Maris müzik grubunun ’Asya ve Avrupa Müzikte Buluşuyor’ başlıklı konserinde mehter marşı, zeybek havaları, Kürdi saz eserleri ve 1200’lü yıllara ait Norveç müzikleri ve Mesnevi’den eserler seslendirildi.

Norveç Türk Dernekleri Federasyonu’nun organize ettiği konsere Türkiye’den katılan Dr Cumhur Koca, Celalettin Biçer ve Vedat Erdem Koca'ya Norveç, İspanya ve İsviçre’den sanatçılar eşlik etti.

Türk müziği karşısında hayranlıklarını ifade eden sanatçılar Arianna Savall, Petter Udland ve Johansen Qintet muhteşem bir müzik ziyafetine şahitlik ettiklerini söyledi. Salonu dolduranların ayakta alkışladığı ’Asya ve Avrupa Müzikte Buluşuyor’ konseriyle ilgili Drammen Belediye Başkanı Tore Oppdal Hansen, "Bu kadar etkileyeci bir konsere hayatım boyunca şahit olmamıştım. Türk müziğini ilk kez yakından dinledim ve hayran kaldım. Asya ile Avrupa arasında kurulacak köprüde Türkler hem müziğiyle de önemli rol oynayacaktır." diye konuştu.

Norveç Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Hatice Elmacıoğlu ise bu tür etkinliklerle amaçlarının Anadolu kültürünün güzelliklerini sergilemek ve diğer kültürlerle el ele bir diyalog kurmak olduğunu kaydetti. "Atalarımız bize asil bir kültür bırakmıştır." diyen Elmacıoğlu herkesin bu mirasa sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Elmacıoğlu, Türkiye'de bulunmayan bir Norveçlinin, Türkiye'yi sadece kebap ve yoğurtla tanıdığını belirterek, "Bu da güzel bir şey. Ancak bizim oldukça soylu ve asil bir tarihimiz var. Kültürümüzü yeterince tanıtma görevini ihmal ediyoruz." ifadelerini kullandı. CİHAN

Asya – Avrupa müzik köprüsü Norveç’te kuruldu

Asya – Avrupa müzik köprüsü Norveç’te kuruldu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.