1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Asyalı, 6 yıl sonra haklılığını kanıtladı!
Asyalı, 6 yıl sonra haklılığını kanıtladı!

Asyalı, 6 yıl sonra haklılığını kanıtladı!

Başarılı oyuncu Yıldız Asyalı aynı zamanda menajerliğini de üstlenen On Yapım Film şirketine 6 yıl önce açtığı davayı kazandı. Şirket, Asyalı’ya 21 bin lirayı 8 yıllık faiziyle birlikte ödeyecek!

A+A-

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne 6 yıl önce dava açan oyuncu, keman sanatçısı, söz yazarı ve besteci Yıldız Asyalı ile On Yapım Film şirketi arasında 4 yıl süreyle 4 albüm ve menajerlik çalışmaları kapsamlı 13 Mayıs 2008 tarihinde 'Müzik Eseri Seslendirme Sözleşmesi' imzalandı. Oyuncunun sahne, konser, turne, TV, sunuculuk, reklam çalışmalarından yüzde 35 menajerlik ücreti alacak olan şirket tarafından organize edilen 14 konserde Asyalı icracı sanatçı olarak yer aldı. Ancak yapım şirketi aradan 6 ay geçtikten sonra Asyalı ile olan sözleşmeyi feshetti. Bunun üzerine Yıldız Asyalı 75 bin lira alacağı olduğu ve 100 bin dolar cezai şart parasından 10 bin doların ödenmesi için On Yapım Film şirketine 6 yıl önce dava açtı.

Karşı dava açan On Yapım Film şirketi ise Asyalı'nın bazı konserlere katılmadığını, sözleşmeye aykırı davranarak bazı dizilerde oynadığını belirtti. Şirket Asyalı'dan 6 bin lira tazminatın yanı sıra sözleşmeye aykırı davrandığı iddiasıyla 100 bin dolar cezai şart parasından şimdilik 10 bin dolar istedi. Mahkemenin görevlendirdiği bilirkişi davalı yapım şirketinin Yıldız Asyalı'ya reklam filmleri ve konser ücretleri için 21 bin lira ödemesi gerektiğini belirtti. 
Davanın geçtiğimiz hafta görülen karar duruşmasına Yıldız Asyalı'nın avukatı ile tasfiye halindeki yapım şirketinin tasfiye memuru katıldı. Asyalı'nın avukatı, "Şirketin davanın bitmesine doğru tasfiye kararı alması kötü niyetlidir. Davamızın kabulüne karar verilsin" dedi. Tasfiye memuru Murat Yıldırım da "İddiaları kabul etmiyoruz. Bizi mağdur etmiştir. Esas mağdur olan biziz" dedi. Kararını açıklayan mahkeme, davacı Yıldız Asyalı'nın 14 konser ve 2 reklam filmi oyunculuk ücreti karşılığı 21 bin lira alacağının 10 Kasım 2008 tarihinden bugüne işleyecek faiziyle birlikte On Yapım Film şirketinden tahsiline karar verdi. Mahkeme karşılıklı istenen 10'ar bin dolarlık cezai şart paralarının ise birbirlerine iadesine hükmetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.