1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Atatürk'ün ebediyete intikalinin bugün 79. yılı
Atatürkün ebediyete intikalinin bugün 79. yılı

Atatürk'ün ebediyete intikalinin bugün 79. yılı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

A+A-

Keskin, mesajında, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletine miras bıraktığı fikirleri herkesin kendisine yol haritası olarak benimsemesi gerektiğini ifade etti.

Atatürk'ün ülke için yaptıkları ve fikirleri ile hala yaşadığına dikkat çeken Keskin, şunları kaydetti:

"Yaşadığımız toprakların asla düşman eline bırakılamayacağını tüm dünyaya gösteren, emperyalizme karşı dik duruşuyla mazlum milletlere de örnek olmuş Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugün hala ve sonsuza kadar yüreklerimizin en güzel yerinde bulunacaktır. Cumhuriyet değerlerini yaşatmak ve Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırmak için var gücümüzle çalışmalıyız. Bu vesile ile aramızdan ayrılışıyla milyonları hüzne boğan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 79. yıl dönümünde bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum."

-  Yılmaz Üçkan

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Yılmaz Üçkan, Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Atatürk'ün iyi bir asker ve komutan olmasının yanı sıra kendi yaşadığı dönemi çok iyi tahlil eden bir lider olduğunu ifade eden Üçkan, mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Atatürk, ömrünü Türk milletinin hürriyeti yolunda harcamış, necip milletimiz de bunun bilincinde ulu önderini ve onun aziz hatırasını her an yaşatmıştır. Dönem dönem Atatürk’ün şahsına ve emanetlerine karşı saygısızlık yapılması, milletimizin ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan sevgisini daha da perçinlemiştir. Bu düşüncelerle Büyük Atatürk'ü, Milli Mücadelemizin kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularımla anıyorum."

- Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Metin Kösedağ

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Metin Kösedağ,  Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kösedağ, mesajında, Atatürk'ün, sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin değil, diğer tüm ulusların saygı duyduğu bir lider olarak da tarihe adını yazdırmış büyük bir lider olduğunu ifade etti.

Kösedağ, şunları kaydetti:

"Bizler, bağımsız bir gelecek için Atatürk’ün fikirleri ışığında ilerleyerek bu mirası bizden sonraki nesillere gururla aktarmak kararlılığındayız. 10 Kasım, Türk milleti için Atatürk'ü anma günü olduğu kadar, aynı zamanda onun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığı gösterme günüdür. Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 79. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve dava arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyorum."

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.