1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Ateşli Silah İzine Rastlanmadı!.."
Ateşli Silah İzine Rastlanmadı!..

"Ateşli Silah İzine Rastlanmadı!.."

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya'da gerçekleştirilen protesto gösterilerinde hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ateşli silah ile değil başına aldığı darbe sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

A+A-

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya'da gerçekleştirilen protesto gösterilerinde hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ateşli silah ile değil başına aldığı darbe sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

Dün gece 23.35 sıralarında Hatay'ın Belen ilçesi nüfusuna kayıtlı Abdullah Cömert'in Armutlu Mahallesi’nde gerçekleştirilen protesto gösterilerinde yaralanarak hastaneye kaldırıldığında ilk belirlemede kimliği belirsiz kişi yada kişilerce açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği bilgisinin kamuoyu ile paylaşıldığını ancak Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan otopside
Cömert'in ateşli silah yaralanmasına bağlı hayatını kaybetmediğini söyledi.

Hatay Valilik binası önünde gazetecilere açıklama yapan Vali Lekesiz, cumhuriyet başsavcılığı tarafından yapılan açıklamayı sözlü olarak aktardı. Lekesiz, "Ateşli silaha ait giriş çıkış deliği ve beyin dokusunda trace oluşturmuş herhangi bir lezyon saptanmadığı, ancak yapılan muayenede başının arkasında temporo oxpitalde 3x2,5 santimetre ebatlarında çökme nitelikli parçalı kafatası kırığı ve üzerinde yarım ay şeklinde 4 santimetre çapında kemiğe kadar ulaşan yırtığa rastlanıldığı, kesin ölüm sebebinin yapılacak araştırma ve inceleme sonucu Adli Tıp Kurumu İlgili İhtisas Kurulunca düzenlenecek rapor sonucunda anlaşılabileceği belirtilmiştir.” dedi.
Vali Lekesiz, protesto gösterilerinde hayatını kaybeden Cömert'in ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Gazetecilerin Cömert'in polisin attığı biber gazı kapsülünün başına isabet etmesi sonucu öldürüldüğüne dair iddialar hakkında sorularını, "Tüm bunlarla ilgili olarak başsavcılığımızın elindeki otopsi raporuna dayanarak yaptığı açıklama ortada. Onun dışında fazla bir şey söyleyecek durumda değilim." sözleriyle yanıtladı.

Lekesiz ayrıca gazetecilerin Antakyalıları olası olaylar nedeniyle çocuklarını okullardan alıp göndermedikleri ve hatta okulların tatil edildiği yönündeki iddiaları ise "Özellikle Lise son öğrencileri okulların kapanmasına yakın olduğu için zaten okullara gitmemiş olabilir. Son iki üç gündür yaşanan olaylardan dolayı çocuklarına duydukları kaygı nedeniyle bazı aileler almış olabilir." dedi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.