1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Atık Pilleri Şapkaya, Atık Yağları Tişörte Dönüştürdüler
Atık Pilleri Şapkaya, Atık Yağları Tişörte Dönüştürdüler

Atık Pilleri Şapkaya, Atık Yağları Tişörte Dönüştürdüler

Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutladı.

A+A-

Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutladı. Atatürk Parkı'nda açılan 'Atık pilleri şapkaya ve atık bitkisel yağları tişörte dönüştürüyoruz' standına akın eden çocuklar, topladıkları atık pilleri teslim edip şapka ve tişört aldı.

    Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi. Bu kapsamda düzenlenen çevre yürüyüşüne yüzlerce kişi katıldı. Batman Valiliği önünde başlayan yürüyüş, Atatürk Parkı'nda sona erdi. Yürüyüşe Batman Valisi Yılmaz Arslan, çeşitli kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.

    Yürüyüşün ardından Atatürk Parkı'nda kurulan 'Atık pilleri şapkaya ve Atık Bitkisel Yağları Tişörte Dönüştürüyoruz' standının açılışı yapıldı. Açılış kurdelesini kesen Vali Yılmaz Arslan, atık pil ve atık bitkisel yağ getiren çocuklara şapka ve tişört verdi.

    Dünya Çevre Günü'nde bir farkındalık oluşturmak amacıyla çevre müdürlüğünün diğer kamu kuruluşları ve öğrencilerle işbirliği yaparak güzel bir etkinlik gerçekleştirdiğini belirten Vali Yılmaz Arslan, "Özellikle çocukların bu konuya dikkatini çekmek açısından kullanılmış pil ve evsel atık yağ getirenlere şapka ve tişört hediye ediliyor. Bir pilin 40 bin cm² toprağı kirlettiği ve 1 litre yağın 1 milyon litre suyu kirlettiği belirtiliyor. Bunlar çok önemli şeyler. Çocuklar bu konuda bilinçlendikçe inşallah ülkemiz gelecekte de bu konularda daha da hassas olacak, çevreye de daha duyarlı olacak." dedi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.