1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Atletico Madrid ve Real Madrid'e transfer yasağı
Atletico Madrid ve Real Madride transfer yasağı

Atletico Madrid ve Real Madrid'e transfer yasağı

FIFA, 1 Ocak 2018'e kadar Atletico Madrid ve Real Madrid'e transfer yasağı getirildiğini açıkladı.

A+A-

FIFA Temyiz Komitesi, Real Madrid ve Atletico Madrid’in cezasını onadı. Buna göre iki Madrid ekibi Ocak 2018’e kadar transfer yapamayacak.

14 Ocak’ta uluslararası 18 yaş altı oyuncunun transferlerinin tescillerindeki usulsüzlük sebebi ile kulüplere iki dönem boyuna transfer yapma yasağı koyan FIFA, iki kulübün verilen cezaya yaptığı itiraz sonucunda hukuki süreç neticelendirilene dek cezaları dondurmuştu. Konuyu inceleyen FIFA Temyiz Komitesi, hem Real Madrid’in hem de Atletico Madrid’in itirazlarını reddetti ve iki dönem geçerli olacak cezayı onayladı. Ayrıca Real Madrid 900 bin İsviçre Frangı, Atletico Madrid de 350 bin İsviçre Frangı cezasına da tâbi tutulurken, iki kulübün ilişkili oyunculara ait usulsüzlükleri gidermesi için de 90 gününün olduğu belirtildi.

Buna göre Real Madrid ve Atletico Madrid 2016/2017 sezonu devre arası ve 2017/2018 sezonu başında transfer yapamayacak. İki ekip, bir sonraki sezonun devre arası transfer dönemi başlangıcı olan Ocak 2018’e kadar yeni bir oyuncuyu listelerine ekleyemeyecek.

Real Madrid, geçtiğimiz yaz transfer sezonunda Juventus’tan santrafor Alvaro Morata’yı, Atletico Madrid ise Sevilla’dan Kevin Gameiro, Benfica’dan Nicolas Gaitan, Sassuolo’dan Sime Vrsaljko, Pacos Ferreira’dan Diogo Jota ve Rafaela’dan 20 yaşındaki kaleci kaleci Axel Werner’i kadrosuna katmıştı.

Daha önce Barcelona aynı madde nedeniyle 2 dönem transfer yasağı cezası almış, milli futbolcumuz Arda Turan da bu ceza nedeniyle 6 ay futboldan uzak kalmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.