1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ATO’da FETÖ depremi
ATO’da FETÖ depremi

ATO’da FETÖ depremi

ATO Başkanı Salih Bezci hakkındaki “FETÖ’ye yardım etti” iddiaları odada istifa depremi yarattı. Bezci ve 9 yönetim kurulu üyesi istifa etti. Osman Gökçek adaylığını açıkladı!

A+A-

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci'nin önceki gün savcılığa çağırılarak FETÖ soruşturması kapsamında ifadesinin alınması ve yurtdışı çıkış yasağı konulması odada deprem etkisi yarattı. Önce 11 kişilik yönetim kurulundan 9 üye istifasını verirken, Bezci de başkanlığı bıraktığını açıkladı. Bezci ile birlikte bir üye daha istifasını verdi. Bu açıklamanın ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu, Beyaz TV Genel Müdürü Osman Gökçek başkanlığa adaylığını açıkladı.

DARBE GİRİŞİMİ VİDEOSU
Dün ATO Meclis Toplantısı, TOBB'un hazırlattığı 15 Temmuz Darbe girişimi videosuyla başlarken, Bezci düzenlediği toplantıyla istifa ettiğini duyurdu. Bezci istifa gerekçesini işlerinin yoğunluğu ve ailesinin isteği doğrultusunda aldığını kaydederken, bir ay içinde başkanlık için seçim yapılabileceğini söyledi.

MASAK RAPORL ARI ELE VERDİ
Yönetim kurulu üyelerinin istifasıyla kendi istifasının ilgisi olmadığını kaydeden Bezci, ATO Meclis Üyesi Osman Gökçek'in adaylığına ilişkin ise, "Neticede bu bir seçim. Başkanlık seçimi ayrı, yönetim kurulu seçimi ayrı olacak. Kim başkan olursa onun yanında olacağım" dedi. İstifa depremine önceki gün Bezci'nin terör örgütü FETÖ'ye finansal yardım ve yataklık etmekten ifadesinin alınması ve şartlı salıverildiği iddiasının neden olduğu öğrenildi. Cumhuriyet Savcıları harekete geçerek Bezci hakkında işlem başlatmış ve "yurtdışına çıkamaz" kararı vermişti. Savcılık ve emniyet yetkililerinden edinilen bilgilere göre, Bezci'yi Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporları ele verdi. MASAK tarafından dosyaya ilave edilen ve emniyete gönderilen bilgiler içerisinde Bezci yönetimindeki ATO'nun darbeci FETÖ'ye finansal destek sağladığı, yardım ve destek verdiği açıkça yer alırken, Bezci'nin Ankara-ABD arasında kurduğu para trafiği ve örgüte aktardığı paralar da yer alıyor.

ÜZERİNDE LEKE VAR!
Özellikle 17 Aralık darbe girişiminin ardından ATO'nun ismi sık sık FETÖ ile gündeme gelmişti. FETÖ'cülerin yönetim kurulunda olduğu bilinen ATO için dile getirilen "FETÖ'nün üssü, örgüt ATO'yu ele geçirdi, FETÖ'cüler oda seçimlerini baltalıyor, ticaret odasından kıyak" gibi iddialar Başkan Bezci tarafından sert bir dille reddedilmişti. 15 Temmuz ihanetinin ardından başlatılan "15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na" 2 milyon TL'lik bağışın yanı sıra darbe girişiminden en fazla etkilenen Ankara Emniyeti'ne 211 araç hibe eden Salih Bezci yönetimindeki ATO, tüm bunlara rağmen üzerindeki FETÖ lekesini temizleyemedi.
 

OSMAN GÖKÇEK BAŞKAN ADAYI
Salih Bezci'nin istifasının ardından kameraların karşısına geçen Osman Gökçek ise başkanlık için adaylığını açıkladı. Gökçek, "Ülkemiz 15 Temmuz'dan sonra çok zorlu bir süreç geçirdi. FETÖ örgütünün ülkemize yaptığı bir işgal hareketi oldu. Allah'a hamdolsun başarısız oldular. Birlikte olmaya daha çok ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçiyoruz. Bu anlayışla kardeşinize bakmanızı arzu ediyorum. İstişarenin önemli olduğu, her türlü kararın mutabakata varılarak verileceği bir seçim olmasını arzu ediyorum" dedi. (SABAH)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.