1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Avcılar Flamingoyu Öldürdü
Avcılar Flamingoyu Öldürdü

Avcılar Flamingoyu Öldürdü

Kırıkkale’de avcılar, Türkiye’de ender görülen flamingoyu vurdu. Tüfekle vurulduğu saptanan flamingo, bütün çabalara rağmen yaşamını yitirdi.

A+A-

Kırıkkale’de avcılar, Türkiye’de ender görülen flamingoyu vurdu.

Tüfekle vurulduğu saptanan flamingo, bütün çabalara rağmen yaşamını yitirdi. Göç bölgesinde bulunan flamingoların dinlenmek için Kırşehir’in Eber Gölü’ne geldiklerini açıklatan Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Serkal Gazyağcı, Kırıkkale-Kırşehir sınırında erkek flamingonun vurulduğunu söyledi.

Hayvansever bir vatandaş tarafından flamingonun fakülteye getirildiğini açıklayan Gazyağcı, "Kuş, getirildiğinde vücudunun çeşitli kesimlerinde saçma izi bulunuyordu. Aynı zamanda çıkan saçmalardan hayvan felç olmuştu Hemen rot gen çekildi. Yrd. Doç. Dr. Ali Kumandaş ile flamingonun tedavisine başladık. Serumlu ilaç vermeye başladık. Yaşama tutunsun diye adını ‘Umut’ koyduk. Bütün çabalarımıza rağmen saçmaların kuşun etine temas etmesi sonucunda zehirlenerek öldü." dedi.

Flamingoların Türkiye’de ender görülen kuşlardan olduğunu belirten Gazyağcı, "Ülkemize misafir olarak gelirler. Dinlendikten sonra anavatanlarına göç ederler. Dünyada bazı ülkeler flamalarında dahi kuşun amblemini kullanıyor. Bize ise telef ediliyor.”diye konuştu. Gazyağcı, durumu Orman ve Şu İşleri Bakanlığı’na bildirdiklerini kaydetti.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan ise, vatandaşları yabani kuşlara zarar vermemeleri, hasta veya yaralı bir şekilde buldukları hayvanları ise tedavi için fakülteye getirmelerini tavsiye etti. Her canlının yaşam hakkı olduğunu belirten Dekan Arıkan, hayvanlara merhametle yaklaşılması gerektiğini ve bu durumun hem kültürümüz hem de mensubu olduğumuz İslam’ın gereği olduğunu belirtti. Arıkan, Osmanlı Devleti döneminde kuşlar yararına vakıflar kurduğunu, kuş evleri inşa ettiğini ve hayvan haklarını korumak için yasal düzenlemeler yaptığını söyledi.
CİHAN

Avcılar flamingoyu öldürdü

Avcılar flamingoyu öldürdü

Avcılar flamingoyu öldürdü

Avcılar flamingoyu öldürdü

Avcılar flamingoyu öldürdü

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.