1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Avrupa'dan Türkiye'ye destek! Merkel yalnız kaldı
Avrupadan Türkiyeye destek! Merkel yalnız kaldı

Avrupa'dan Türkiye'ye destek! Merkel yalnız kaldı

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde olmaması gerektiğine yönelik skandal açıklamalarının ardından, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan Türkiye'ye destek geldi.

A+A-

Yunan Kathimerini gazetesine röportaj veren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macon, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Macron'un açıklaması, Almanya Başbakanı Angela Merkel Ekim ayında AB'de Türkiye ile müzakerelerin sona erdirilmesi ya da askıya alınmasını görüşeceklerini söylemesinin ardında geldi. 

Emmanuel Macron Türkiye'nin son zamanlarda Avrupa Birliği'nden uzaklaştığını ancak hala önemli bir ortak olduğunu söyledi. 

Macron röportajda şu ifadeleri kullandı: "Türkiye son aylarda Avrupa Birliği'nden endişe edici ve gözardı edilemeyecek bir şekilde uzaklaştı. Ancak bir kopuştan kaçınmak istiyorum. Çünkü başta göç meselesi ve terör tehdidi olmak üzere Türkiye karşı karşıya kaldığımız pek çok krizde bizim için hayati öenem sahip bir ortak".

fft16_mf9821604.jpeg

Finlandiya'dan Türkiye'ye tam destek

Finlandiya Dışişleri Bakanı Timo Soini'den de Türkiye'ye destek içerikli bir açıklama geldi. Türkiye ile müzakerelern kesilmesine karşı olduklarını söyleyen Soini, "Diyalog her zaman en iyi yoldur" dedi.

Soini açıklamasında "Diyalog her zaman kullanışlı bir yoldur. Biliyoruz ki insan haklarıyla ilgili Türkiye'de bazı problemler var. Ancak ben müzakerelerin eksşlmesşinden yana değilim" ifadelerini kullandı.

MİLLİYET

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.