1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ayasofya Müze Olma Özelliğini Kaybetmiyor!
Ayasofya Müze Olma Özelliğini Kaybetmiyor!

Ayasofya Müze Olma Özelliğini Kaybetmiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Trabzon'daki Ayasofya Müzesi ibadete açılırken müze özelliğini kaybetmeyecek!" dedi.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Trabzon'daki Ayasofya Müzesi ibadete açılırken müze özelliğini kaybetmeyecek. TOKİ olarak Ayasofya'nın etrafını açtık. Böylece gelen turist belki sayısı de 20 kat artacak." dedi.

Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki Söğütlü beldesinde bir otelin temel atma töreninde konuşan Bakan Bayraktar, Sümela'nın bir dünya harikası olduğunu belirtti. Bakan Bayraktar, "Sümela Manastırı, dünyanın önemli turist çeken mekanları arasına girmesi lazım. Bunun için yolunun, sosyal tesilerinin ve içerisindeki çalışmaların tamamlanması gerekiyor. Geçen yıl ilimize 60 bin turist geldi, fakat yeterli değil. Biz bir zamanlar Ankara'dan büyük bir ildik. Onun için Ankara'dan daha fazla turist çekmeyi hedeflemeliyiz. Çünkü imparatorluğa başkentlik yapmış, denizi, yeşili olan bir iliz. Turizmi geliştirmek için de Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA)'nın bazı planları var. Bunları adım adım yapacağız." şeklinde konuştu.

Trabzon'un tarihi derinliği, misyonu olan bir bölge şehri olduğunu vurgulayan Bayraktar, şunları söyledi: "Trabzonun çok özelliği var ama bir özelliği de insan kaynağıdır. Türkiye'nin her tarafındaki 3 buçuk milyon Trabzonlu, ülkemizin birliğine dirliğine katkıda bulunmakta. Trabzon'da yapılması gerekenleri aciliyet ve önem sırasına göre projelendirip bir bir gerçekleştireceğiz. 224 yataklı bu otel de ilimizin turizmine büyük katkıda bulunacak. Eğer kentimizde 5 tane 5 yıldızlı otel olsa daha çok turist gelir."

Otelin temel atma törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın yanı sıra Vali Dr. Recep Kızılcık, milletvekilleri Aydın Bıyıklıoğlu, Safiye Seymenoğlu, Koray Aydın, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. CİHAN

Bakan Bayraktar: Ayasofya ibadete açılıyor ama müze olma özelliğini kaybetmiyor

Bakan Bayraktar: Ayasofya ibadete açılıyor ama müze olma özelliğini kaybetmiyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.