1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aycan: Fatih Projesi'yle Bilgiye Erişim Kolaylaşacak
Aycan: Fatih Projesiyle Bilgiye Erişim Kolaylaşacak

Aycan: Fatih Projesi'yle Bilgiye Erişim Kolaylaşacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürü İrfan Aycan, Fatih Projesi ile bilgiye erişimin kolaylaşacağını söyledi.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürü İrfan Aycan, Fatih Projesi ile bilgiye erişimin kolaylaşacağını söyledi.

        MEB Bölgesel İstişare Toplantısı, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Adıyaman Bölge Müdürlüğü Kültür Merkezi'nde başladı.

        İki gün devam edecek toplantının açılış konuşmasını yapan MEB Din Öğretimi Genel Müdürü İrfan Aycan, teknolojideki gelişmeler gibi eğitimdeki gelişmelerin de ciddi ve hızlı bir şekilde yaşandığını ifade etti.

        Bakanlığın yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Aycan, Fatih Projesi kapsamında bütün sınıflara bilgisayarlı ve 10 megabayt internet erişimli akıllı tahta yerleştirileceğini aktardı.

        Proje kapsamında öğretmenlere, ortaokul ve liselerdeki öğrencilere tablet bilgisayarlar dağıtılacağını hatırlatan Aycan, ''Fatih Projesi ile bilgiye erişim kolaylaştırılacaktır. Proje kapsamında bütün ders kitapları zenginleştirilmiş e-kitap olarak hazırlanacaktır. Ayrıca EBA dediğimiz 'Eğitim Bilişim Ağı', Fatih Projesi ile öğretmen ve öğrenciler başta olmak üzere eğitimin tüm paydaşları için tasarlanan Eğitim Bilişim Ağı haline getireceğiz.'' dedi.

        4+4+4 sistemiyle ilgili olarak da değerlendirmede bulunan Aycan, 12 yıla çıkarılan eğitim ile ortalama eğitim süresini yükselttiklerini ve öğrencileri dünyadaki çağdaşları ile rekabet edebilecek duruma getirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

        Becerilerle donanmış bir kuşak yetiştirmenin önemini vurgulayan Aycan, "Öğrencilerin ilgi ve becerilerini keşfetmelerini, eğitim sisteminin demokratikleştirecek ve esnekleştirecek bir eğitimin yapısının oluşturulması için çalışıyoruz. Ayrıca bu sistemle tek tip insan yetiştirme anlayışına vazgeçilerek görsel düzeyde ihtiyaç duyulan bilgi ve becerileri kazanmış, ulusal düzeyde toplumumuzun ihtiyaçlarını karşılayacak bir eğitim hamlesi gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda ortaokullarda ve liselerde öğrencilerin kişilik, yetenek, gelişim ve tercihlerine göre seçmeli dersler konulmuştur.'' diye konuştu.

        Aycan, kız çocuklarının okullaştırılması amacıyla çok önemli çalışmaların da yapıldığını sözlerine ekledi.

        Toplantı Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Mardin, Şanlıurfa Şırnak ve Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin sunumlarıyla devam etti.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.