1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aydın'daki Yangın Kısmen Kontrol Altına Alındı
Aydındaki Yangın Kısmen Kontrol Altına Alındı

Aydın'daki Yangın Kısmen Kontrol Altına Alındı

Aydın Valisi Kerem Al, Ilıcabaşı Mahallesi’nde sabah saatlerinde başlayan ve akşam saatlerine kadar süren yangın kısmen kontrol altına alındı.

A+A-

Aydın Valisi Kerem Al, Ilıcabaşı Mahallesi’nde sabah saatlerinde başlayan ve akşam saatlerine kadar süren yangın kısmen kontrol altına alındı. Rüzgarın etkisini düşürmesi ile yangın belli bir yerde tutulurken, havadan ve karadan yangının söndürme çalışmaları sürüyor.

Aydın Merkez Ilıcabaşı Mahallesi Yılmazköy arasında bulunan yerleşim birimlerinin hemen kenarında bilinmeyen bir nedenle sabah saatlerinde başlayan yangın, rüzgarında etkisiyle büyük bir alana yayıldı. Kısa sürede Aydın Belediyesi Arıtma Tesislerine ulaşan yangın, diğer taraftan Kalfaköy’ü tehdit etmeye başlaması üzerine köyün bazı kesimleri tedbir amaçlı boşaltıldı. Çevre ilçe belediyelerinin yanı sıra çevre illerden de yardım istenirken, yangın rüzgar nedeniyle sürekli büyüdü.

5 helikopter, 3 uçak, onlarca arazöz ve çok sayıda itfaiye aracıyla müdahale edilen yangın için 6 dozerde yol açtı. Ormanlık alana da sıçrayan yangın için Acil Afet Yardım Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra sağlık görevlileri de sevk edilirken bazı vatandaşlar alevler karşısında gözyaşlarına hakim olmadı.

Akşam saatlerine kadar yüzlerce orman işçisinin ve arazözlerin karadan, uçak ve helikopterlerin havadan müdahale ettiği alanı havadan inceleyen Aydın Valisi Kerem Al, yangının kısmen kontrol altına alındığını fakat bazı bölgelerde yer yer yeniden yangının canlandığını söyledi. Havadan yaptıkları incelemeye göre takriben yangının 100 hektar alanda etkili olduğunu açıklayan Vali Al, yangını söndürmek için bütün imkanları seferber ettiklerini belirtti. CİHAN

Aydın'daki yangın kısmen kontrol altına alındı

Aydın'daki yangın kısmen kontrol altına alındı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.