1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aydın'daki Yangın Yerleşim Alanlarını Tehdit Etmeye Başladı
Aydındaki Yangın Yerleşim Alanlarını Tehdit Etmeye Başladı

Aydın'daki Yangın Yerleşim Alanlarını Tehdit Etmeye Başladı

Aydın’da sabah saatlerinde başlayan arazi yangını ormana sıçradı. Köyleri de tehdit eden yangına karadan ve havadan müdahale devam ediyor.

A+A-

Aydın’da sabah saatlerinde başlayan arazi yangını ormana sıçradı. Köyleri de tehdit eden yangına karadan ve havadan müdahale devam ediyor. Kalfaköy ve Paşa Yaylası istikametinde etkili olan yangın nedeniyle ormana yakın evler boşaltıldı. 4 helikopter, 2 uçak, 20’ye yakın arazöz, Aydın ve ilçe belediyelerine ait onlarca yangın aracı ve ekibin müdahale ettiği yangın kontrol altına alınamıyor.

Aydın Merkeze bağlı Kalfa köyü tehdit eden yangın sonrası köyün ormanlık alana yakın olan evler boşaltıldı. Vatandaşlar, yangının bir an önce söndürülmesini bekliyor. Yangında binlerce zeytin ve incir ağacı da yandı. Maddi hasarın da çok olduğu öğrenildi.

Kuru otlar ve rüzgârın da etkisiyle yangını kontrol altına alma çalışmalarının zorlaştığı öğrenildi. Yangına birçok yönden karadan müdahale edilirken, havadan da müdahaleye devam ediliyor. Yangının şuan kontrol altına alınmasının zor olduğu, çamlarıyla meşhur Paşa Yaylası’na doğru ilerlediği öğrenildi. Ayrıca, Doğan köye ait bazı mahallelere 300 metreye kadar yaklaştığı bildiren itfaiyeciler, havadan yardım için anonslar yapıyor.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.