1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AYM'nin HSYK kararı Resmi Gazete'de
AYMnin HSYK kararı Resmi Gazetede

AYM'nin HSYK kararı Resmi Gazete'de

Anayasa Mahkemesinin ilgili kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

A+A-

Anayasa Mahkemesinin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) yapısını değiştiren Kanun'un üç maddesiyle ilgili yürürlüğün durdurulmasına ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

CHP, 6524 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurmuştu. Yüksek mahkeme, Adalet Bakanına verilen yetkilerini düzenleyen hükümlerinin büyük çoğunluğunu iptal etmiş, üç maddedeki hükümlerin de yürürlüğünün durdurulmasına karar vermişti.

Yüksek Mahkeme'nin Kurul müfettişleri ve tetkik hakimlerinin, ihtiyaç duyulan her bir boş kadro için Birinci Daire tarafından teklif edilen iki katı aday içinden seçilmesine ilişkin kanunun 29. ve 32. maddelerindeki hükümlerin yürürlüğünün durdurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kanunun 25. maddesindeki HSYK Başkanı da olan Adalet Bakanının, HSYK üyelerinin hangi dairede asıl ve tamamlayıcı üye olarak görev yapacağını belirleyeceğine ilişkin hükmünün de yürürlüğünün durdurulması kararı Resmi Gazete'de yer aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.