1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Azerbaycan İktidar Partisi Aliyev'i Yeniden Cumhurbaşkanlığına Aday Gösterdi
Azerbaycan İktidar Partisi Aliyevi Yeniden Cumhurbaşkanlığına Aday Gösterdi

Azerbaycan İktidar Partisi Aliyev'i Yeniden Cumhurbaşkanlığına Aday Gösterdi

İktidardaki Yeni Azerbaycan Partisi’nin (YAP) 5'inci Olağan Kurultayı’nda yeniden başkan seçilen Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, önümüzdeki Ekim ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine de aday gösterildi.

A+A-

İktidardaki Yeni Azerbaycan Partisi’nin (YAP) 5'inci Olağan Kurultayı’nda yeniden başkan seçilen Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, önümüzdeki Ekim ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine de aday gösterildi.

Aliyev partisinin 600 binden fazla üyesini temsilen katılan delegelere yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Başkanı olduğu YAP'ın icraatlarını anlatan Aliyev, ülkeye hizmetleri sıraladı. Azeri lider, partilileri Ekim ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine hazır olmalarını istedi.
Bakü'nün Buta Sarayı’nda gerçekleştirilen partinin kurultayında, Nahçıvan Özerk Bölgesi ve ülkedeki diğer bölge yetkilileri konuşma yaptı.

YAP Genel Sekreteri Ali Ahmedov, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partinin Başkanı İlham Aliyev'in adaylığı konusunda kurultayın taslak kararını okudu. Yapılan oylama ile YAP, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tek aday olarak mevcut Başkan Cumhurbaşkanı Aliyev'i gösterdi.

FİRST LADY BAŞKAN YARDIMCISI
Bu arada kurultayda First Lady Mehriban Aliyeva partinin başkan yardımcılığına getirildi. Kurultayda ayrıca partinin 90 kişiden oluşan siyasi, 21 kişiden oluşan idari ve 15 kişilik teftiş kurullarına seçimler yapıldı.

Kurultayın sonunda delegelere konuşma yapan Aliyev kendisine gösterilen güvenden dolayı teşekkür etti. Aliyev, bundan sonra da ülkesi adına yapacağı faaliyetlerle parti üyelerinin güvenine layık olmaya çalışacağını beyan etti.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.