1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Azerbaycan'da Bıçaklı Saldırıya Uğrayan Türk İş Adamı Hayatını Kaybetti
Azerbaycanda Bıçaklı Saldırıya Uğrayan Türk İş Adamı Hayatını Kaybetti

Azerbaycan'da Bıçaklı Saldırıya Uğrayan Türk İş Adamı Hayatını Kaybetti

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bıçaklı saldırıya uğrayan Türk iş adamı Mehmet Alım(44) hayatını kaybetti.

A+A-

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bıçaklı saldırıya uğrayan Türk iş adamı Mehmet Alım(44) hayatını kaybetti. Kimliği belirsiz kişi yada kişilerin ofisinde dün bıçakladığı Alım, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Azerbaycan'da yatırım yapan ilk Türk iş adamlarından olan Alım'ın vefatı sevenlerini yasa boğdu. Bakü'nün tarihi Ejder Bey Camii’nde kılınan cenaze namazına kardeşi Nuri Alım, yakınları ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Cenaze töreninde bir konuşma yapan Azerbaycanlı İlahiyatçı Rövşen Memmedov, Alım'ın eğitim gönüllüsü bir işadamı olduğunu ifade etti. Daha sonra tekbirler eşliğinde omuzlara alınan Alım'ın tabutu, memleketine gönderilmek üzere hava alanına götürüldü. Cenaze töreninde taziyeleri kabul eden merhumun kardeşi Nuri Alım’ın ayakta durmakta zorlandığı görüldü.

Olayla ilgili basına açıklamalarda bulunan Türk Sanayici ve İş adamları Derneği (TÜSİAB) Başkanı Murat Bakır, duygularını ifade ederken gözyaşlarını tutamadı. Bakır, işadamları olarak acılarının çok büyük olduğunu Mehmet Alım'ın Türk iş adamlarını temsil noktasında herkesin göğsünü kabartacak önemli işler yaptığını söyledi.

TUSİAB Genel Sekreteri Yasin Göral da Alım’ın cinayetiyle ilgili Azerbaycanlı yetkililerin çalışma başlattıklarını söyledi. Göral, yaşanan acının tekrarlanmaması ve suçlu ya da suçluların yakalanmasının merhumu sevenleri bir nebze de olsa rahatlatacağını dile getirdi. Bir soru Göral, Mehmet Alım'ın hiç kimseyle husumeti olmayan çok ciddi bir iş etiğine sahip, çalışma hayatında çok dürüst örnek bir insan olduğunun altını çizdi.

Manisa’nın Turgutlu ilçesine kayıtlı olan Alım, Azerbaycan'da eğitim gönüllüleri ile birlikte ülkenin geleceği olan gençlere yaptığı katkılarla tanınıyordu. Göyçay Kerpiç Fabrikası’nın sahibi olarak ülke ekonomisine ve istihdamına önemli katkı sağlayan Alım, evli ve iki çocuk babasıydı.
CİHAN

Azerbaycan'da bıçaklı saldırıya uğrayan Türk iş adamı hayatını kaybetti

Azerbaycan'da bıçaklı saldırıya uğrayan Türk iş adamı hayatını kaybetti

Azerbaycan'da bıçaklı saldırıya uğrayan Türk iş adamı hayatını kaybetti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.