1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Azerbaycan'ın Cumhuriyet Günü Kiev’de Kutlandı
Azerbaycanın Cumhuriyet Günü Kiev’de Kutlandı

Azerbaycan'ın Cumhuriyet Günü Kiev’de Kutlandı

Azerbaycan Cumhuriyet’inin 95. kuruluş yıldönümü Ukrayna’nın başkenti Kiev’de kutlandı.

A+A-

Azerbaycan Cumhuriyet’inin 95. kuruluş yıldönümü Ukrayna’nın başkenti Kiev’de kutlandı. Bakü’nün Kiev Büyükelçiliği bahçesinde Cumhuriyet Günü nedeni ile düzenlenen resepsiyona, çok sayıda davetli iştirak etti.

Azerbaycan’ın Ukrayna Büyükelçisi Eynullah Medetli’nin ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona; Ukrayna Başbakan Yardımcısı Konstantin Grişçenko, Ukrayna devlet erkanı, Kiev’deki dış misyon şefleri, Azeri diasporasının önde gelen isimleri, Ukraynalı aydınlar, Türkiye Büyükelçisi Mehmet Samsar ve Türk büyükelçiliği mensuplarının yanı sıra çok sayıda Türk işadamı katıldı.

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kazanımları, sosyal ve ekonomik gelişmesi hakkında davetlilere bilgi veren Büyükelçi Medetli ülkenin halledilmemiş tek probleminin Ermenistan ile Dağlık Karabağ sorununun olduğunun altını çizdi.

Başbakan Yardımcısı Grişçenko ise yaptığı konuşmada Ukrayna ile Azerbaycan’ın stratejik ortalığına vurgu yaptı. Azerbaycan’ın demokratik ve bağımsız bir devlet olduğunu belirten Grişçenko, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in dostluğunu dile getirdi.

Konuşmalar akabinde Azerbaycan ve Ukrayna milli marşları okundu. Geleneksel Azeri mutfağından yemeklerin ikram edildiği resepsiyonda ayrıca Azerbaycan tanıtan kitap ve dergiler de dağıtıldı.

Cihan Haber Ajansı (Cihan)’na özel açıklamada bulunan Eynullah Medetli: “Bugün Cumhuriyet Günü’nün 95’inci yıldönümünü kutluyoruz. Çok mutluyuz ki burada Ukrayna’daki bütün büyükelçiler, elbette bütün çalışanlarıyla beraber Türk Büyükelçiliği bizim bu bayramımızdaki mutluluğumuzu paylaştı. Aynı zamanda Ukrayna başbakanının yardımcısı birçok bakanları ve milletvekillerinin iştiraki bizi çok sevindirdi. Biz bu fırsattan istifade ederek hem Azerbaycan’ı hem de Türkiye’mizi tebrik ediyorum. Çünkü cumhuriyet devletçiliğimizin esasıdır; böyle olmuştur, böyle de olacaktır.” dedi.

CİHAN

Azerbaycan'ın Cumhuriyet Günü Kiev’de kutlandı

Azerbaycan'ın Cumhuriyet Günü Kiev’de kutlandı

Azerbaycan'ın Cumhuriyet Günü Kiev’de kutlandı

Azerbaycan'ın Cumhuriyet Günü Kiev’de kutlandı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.