1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Baba Destek Programı'na Katılan Babalara Sertifika
Baba Destek Programına Katılan Babalara Sertifika

Baba Destek Programı'na Katılan Babalara Sertifika

Batman’da ilk kez Petrolofisi İlköğretim Okulu’nda gerçekleşen ve 2 ay süren Baba Destek Programı sona erdi.

A+A-

Batman’da ilk kez Petrolofisi İlköğretim Okulu’nda gerçekleşen ve 2 ay süren Baba Destek Programı sona erdi. Eğitim programına katılan babalara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) arasında imzalanan işbirliği protokolü doğrultulusunda uygulanan Baba Destek Programı (BADEP) 8 haftalık eğitim programının tamamlanmasıyla sona erdi. Beşevler Mahallesi’nde bulunan Petrolofisi ilköğretim Okulu’nda gerçekleşen sertifika törenine Milli Eğitim Müdürümüz Şerif Akboğa, Eğitim Denetmenler Başkanı Abdulhakim Aslan, okul müdürü Hayri Nurullah Yıldırım, öğretmenler ve Baba Destek Programı eğitimine katılan aileler katıldı. Okul Müdür Yardımcısı Ümit Dursun tarafından BADEP hakkında verilen kısa bilgilendirme sonrası sunulan sinevizyon gösterisinin ardından Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa kısa bir konuşma yaptı.

Akboğa konuşmasında, "Her şeyden önce babanın rolü çocuğun hayatında önemli bir yer tutmakta. Geleneksel baba kişiliğini bırakıp çocukların gelişiminde daha etkin ve olumlu bir rol oynamak için Baba Destek Programına katılmış olmanız ve bilimsel temelli bir eğitim alarak ilimizde bir ilki gerçekleştirmeniz çok önemli.
Baba Destek Programıyla çocukların gelişiminde anne kadar önemli rol oynayan babanın çocuğunun gelişiminde kendi rolünü fark etmesi çocuğun gelişimi ve eğitimine önemli bir katkı sağlayacak. Bilimsel temelli bir eğitimle aile içi sağlıklı iletişimin geliştirilmesi demokratik yöntemleri uygulayarak mutlu bir aile yapısının ve toplumun oluşumunda önemli bir katkısı olacak. Babanın çocuğuyla arkadaş olması çocuğun çocukluk ve gençlik döneminde karşılaşacağı sayısız tehlikelerden de korunmasına katkıda bulunacak. Ben bu eğitimin verilmesinde emeği geçen öğretmen arkadaşlarımı ve eğitime katılan siz değerli velilere teşekkür ediyor sizleri kutluyorum. Okullarımızda öğrenci velilerimize yaşamlarına olumlu katkı sağlayacak çalışmaların gerçekleşmesi biz eğitim camiasını sevindiriyor." diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Baba Destek Programı'na katılan babalara sertifikaları verildi. Sertifika töreninin ardından okul idaresi tarafından konuklara çiğköfte ikramında bulunuldu.

CİHAN

Baba Destek Programı'na katılan babalara sertifika

Baba Destek Programı'na katılan babalara sertifika

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.