1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Babacan: Güven Ve İstikrar Ortamının Bozulmasına Asla İzin Vermeyeceğiz
Babacan: Güven Ve İstikrar Ortamının Bozulmasına Asla İzin Vermeyeceğiz

Babacan: Güven Ve İstikrar Ortamının Bozulmasına Asla İzin Vermeyeceğiz

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'de huzur ve güven ortamının oluşması için büyük emek harcandığına vurgu yaparak, "Hükümet olarak güven ve istikrar ortamının bozulmasına asla izin vermeyeceğiz.

A+A-

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'de huzur ve güven ortamının oluşması için büyük emek harcandığına vurgu yaparak, "Hükümet olarak güven ve istikrar ortamının bozulmasına asla izin vermeyeceğiz. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu ortam az bir emekle oluşmadı." dedi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da Türkiye'nin son 10 yılının iki sihirli kelime olan 'güven ve istikrar' ile geçtiğini belirterek, ekonomi muhabirlerine takıldı: "Son on yıl ekonomi gazetecileri için çok da heyecanlı değildi. Sizin mevzularınız rutine döndü."

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD)'nin geleneksel 'Yaza Merhaba' gecesi İstanbul Ticaret Odası (İTO)'nın Cemile Sultan Korusu'undaki tesislerinde gerçekleşti. Turkcell'in ana sponsorluğunda düzenlenen organizasyonda 'Ekonomi Basını Başarı Ödülleri' de sahiplerine verildi. Törenin açılışında yaptığı konuşmada güven ve istikrarın önemine vurgu yapan Başbakan Yardımcısı Babacan, Türkiye'nin son 10 yıllık döneminde çok farklı güzel gelişmeler olduğunu ve pek çok alanda ilerlediğini kaydetti. Ülkenin şu anda sahip olduğu en kıymetli değerin 'güven ve istikrar ortamı' olduğunu ve bunun parayla ölçülemeyeceğini vurgulayan Babacan, "Türkiye, zor dönemlerden geçti. Bu dönemleri yaşamış kişilerin şimdiki dönemin kıymetini bilmesi gerekiyor. Türkiye, güven ve istikrar ortamına kolay gelmedi. Güven, basamak basamak oluşur, zaman alır ama kaybı kolaydır. Ülkemizin geldiği noktaya her vatandaşın sahip çıkması lazım. Hükümet olarak güven ve istikrar ortamının bozulmasına asla izin vermeyeceğiz, ne gerekiyorsa yapacağız. Bu ortam az bir emekle oluşmadı. Bunun elimizden kayıp gitmesine asla izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Babacan, aynı zamanda demokrasiyi ilerletmek, temel hak ve özgürlükleri en iyi noktaya ulaştırmak için gayret içinde olacaklarını da belirtti. Küresel ekonomideki gelişmelere de değinen Babacan, gelişmekte olan ülkelerin hepsini etkileyen önemli gelişmeler yaşandığını dile getirerek, piyasadaki hareketliliğin sadece Türkiye'de yaşanmadığının altını çizdi.

Toplantıya katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da güven ve istikrarın önemine dikkat çekti. Bu sayede Türkiye'nin son 10 yılda önemli mesafe kat ettiğini kaydeden Yıldırım, gazetecilere espirili bir şekilde takılarak, "Son 10 yıl ekonomi gazetecileri için çok da heyecanlı değildi. Sizin mevzularınız rutine döndü. 'Enflasyon çıktı, faizler uçtu, döviz kaçtı', bunları yapmaktan mahrum kaldınız. 'IMF heyeti geldi, Dünya Bankası gitti, üretim azaldı, işsizlik arttı' gibi haberleri çok fazla yapamadınız. Bu nedenle çok heyecanlı bir 10 sene geçiremediniz. Ama memleket 10 senede çok iş yaptı. Güven ve istikrar ülkeye büyüme kazandırdı. Milli gelirini üçe katladı." dedi.

İletişim alanındaki gelişmelere de dikkat çeken Binali Yıldırım, Türkiye'nin bu alanda Afrika'dan Avrupa seviyesine çıktığını belirtti. Konuşmasına yine espirili bir şekilde ve şöyle devam etti:

"Ülkemizde 30 milyon vatandaşımız her gün birbirleriyle konuşuyor. Dünyanın dört bir yanında birbirleriyle haberleşiyor ben hariç. Ben sosyal medyada yokum. Bir tek olmayan herhalde ben kaldım. Ben de gireceğim de adresi belli değil. Adresi bulamadığım için giremiyorum. Bundan bir mana çıkarabilirsiniz. Burada konuşmacılara baktım bir mesaj furyasıdır gidiyor. Mesaj işinden de biz sorumluyuz, PTT bize bağlı. Her türlü mesajı götürmek, yerine ulaştırmak da Ulaştırma Bakanı'nın görevidir. Bu görevimizi de yapmaya devam ederiz merak etmeyin. On yılda eğitimde, ulaşımda, enerjide, sağlıkta ve hayatın tüm alanlarında destan yazıldığı yıllar oldu. Bu, güven ve istikrar sayesinde oldu."

Etkinliğe, Babacan ve Yıldırım'ın yanısıra MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, GYODER Başkanı Aziz Torun, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve çok sayıda davetli katıldı.

Ödül alan isimler de şöyle:

Ekonomi Haberi: Hacer Boyacıoğlu; Radikal (Denetimde 2011 yılı boş geçti), Metin Can; Sabah (Patronlar kopyalandı), Sinem Yördem; CNN Türk (İşçilerin kaderi ölüm değil), Dinçer Gökçe; www.hurriyet.com.tr (Fon parasıyla tatlı hayat).

Söyleşi Röportaj: Bugün Gazetesi Ekonomi Müdürü Zafer Özcan; Aksiyon Dergisi'ndeki Boydak Modeli haberi, Turhan Bozkurt, Skytürk3600'te yayınlanan TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz röportajı, Hande Berktan; Bloomberg HT'de yayınlanan Kriz Kahini Nouriel Roubini

Ekonomi Programı: Berfu Güven, Tamer Arıcan, Zeynep Hasdemir; Geri Sayım-Cnbc-e

Grafik Tasarım: Niyazi Demircan; Zaman (Genç ve işsiz nüfusun yükü 15 yıl sonra hissedilecek), Kayhan Erkan; Forbes Türkiye

Yılın sektör haberi: Ebru Erdoğan; Habertürk (Yurt dışında okula gitmek Türkiye'den ucuz hale geldi), Meltem Kara; Hürriyet (Fikirtepe'de maskeli KC), Ahmet Çoşkunaydın-Hüseyin Avni Yardımcı; Barış TV (Haftanın Aynası)

Yerel Basın Ödülü: Hasan Durna; Yeni Asır-Denizli (Artık mermerden tablo), Akın Bodur; Ses Gazetesi-İskenderun (OSB'den 2 termik çıktı), Umut Karakoyun; Kanal 35-İzmir (Geri dönüşüm ekmek kapısı oldu)

Başarı Öyküsü: Özge Yavuz; Sabah (Gecekondu Holding), Kıvanç Özvardar; Ekonomist (K. Maraş'ta doğdu, ''Operanın Babası'nın'' dekorcusu oldu),

Ekonomi Yazarı: Vahap Munyar; Hürriyet

Jüri Özel Ödülü: Kaan Zenginli; Star Gazetesi (Sahibinden 250 bine sporcu böbreği), Sümer Demirciler; Akşam (Motorlu testere tarfikte bile alıcı buldu, 400 bin 'çakma' 80 milyon TL rant doğurdu),

Nezih Demirkent Özel Ödülü: Ersan Çıplak; Para Dergisi (Yurtdışına çalışmaya değil patron olmaya git)

Namık Ahıska Özel Ödülü: Gökhan Kurtaran; Anadolu Ajansı (Sberbank hisselerini halka arz ederiz, Denizbank'ı asla)

Bülent Yardımcı Özel Ödülü: Aram Duran; Skytürk 360 (Toprağın renkleri)

Esen Salihoğlu Özel Ödülü: Uğur Küçük; Türkiye (Piyasaya bir darbe de 'fotokopi' çeker vurdu)

Turkcell Özel Ödülü: Çilem Kaya; Hürriyet
CİHAN

Babacan: Güven ve istikrar ortamının bozulmasına asla izin vermeyeceğiz

Babacan: Güven ve istikrar ortamının bozulmasına asla izin vermeyeceğiz

Babacan: Güven ve istikrar ortamının bozulmasına asla izin vermeyeceğiz

Babacan: Güven ve istikrar ortamının bozulmasına asla izin vermeyeceğiz

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.