1. YAZARLAR

  2. Gülen AYDIN

  3. Bahar Hastalıkları
Gülen AYDIN

Gülen AYDIN

Yazarın Tüm Yazıları >

Bahar Hastalıkları

A+A-

Bahar Hastalıkları

 

Bahar geldi ama tabiî ki birçok hastalıkları da beraberinde getirdi..  Bu aylarda insan metabolizmasında oluşan değişiklikler, vücudumuzda bir takım rahatsızlıklarla ortaya çıkıyor.. Kışın soğuk yüzü yavaş yavaş yerini baharın sıcak yüzüne bırakırken; birçok kişide uykusuzluk, halsizlik, yorgunluk, eklem ağrıları gibi ortak şikâyetler de gözlenmeye başlıyor. Bu yakınmaların çoğunun sebebi ise, bahar yorgunluğuna bağlanıyor.

 

Bahar yorgunluğu; bir hastalık olarak tanımlanıyor ve gereken önlemin alınması gerekiyor. Çünkü eğer önlem alınmazsa, bu bahar yorgunluğu ciddi anlamda kronikleşebiliyor yani kronik yorgunluk sendromuna dönüşebiliyor.  Dolayısıyla yorgunluğa bağlı olarak, kalp ve romatizma hastalarında yakınmaların arttığını da uzmanlar görüşlerinde sıklıkla belirtiyor.

 

Toplum olarak bu anlamda duyarlı ve kararlı olmaya devam etmeliyiz. Sağlığımız için gerekli tüm şartları yerine getirirsek, başarılı olmamak için hiçbir neden ortada kalmaz!! Bu gibi hastalıklar, gerçekten üzerinde durulması gereken önemli hastalıklardır. “Bahar hastalığı geçer” dememeli hatta hepimizin olduğu kadar anneler, babalar ve çocukların da, bu konuda ciddi anlamda özen göstermeleri gerekmektedir. Çünkü, onlar hepimizin yarınları..Tüm toplumun, bu tarz hastalıklara karşı bilhassa dikkat etmeleri gerekmektedir. Yoksa geri dönülmez rahatsızlıklarla karşılaşma riskimiz oldukça yüksek olur!

 

* Baharda vücudun daha çok vitamin ve minerale ihtiyacı olmaktadır. Bu yüzden de, B ve C vitaminleri sıkça tüketilmelidir. Sebze ve meyvelerde, domates, patates ve kayısıda bol miktarda vitamin-mineral bulunmaktadır.
* Günde 3 litre su içilmelidir. Yemek yemeden ve yatmadan önce, azar azar içerek vücudumuzun ihtiyacı olan suyu almasını sağlayabiliriz.
* Uyku düzenimize de bilhassa dikkat etmemiz gerekmektedir. Güzel bir uyku için yatağa girmeden önce, günlük bütün stres nedenlerini aklımızdan uzaklaştırmalıyız.
* Alkol kullanıyorsanız, mümkün olduğunca bunu azaltmalıyız. Çünkü yorgunluktan kurtulmak için, alkole sarılmak çözümü zor problemleri de beraberinde getirir.

 

Görüldüğü gibi, bu tarz önlemleri alarak bahar hastalıklarını önleyebiliriz. Daha birçok yolla bu gibi hastalıklarla her an-her saniye karşılaşabiliriz. Dünya Sağlık Örgütü’nün, yaptığı çalışmalarda da hastalıkların tarihte görülmedik bir oranda hızlı yayıldığı sonucuna ulaşılmıştır. Her şeyin başı sağlık! Sağlığımız için elimizden ne geliyorsa yapmalı ve bu hastalıkları önlemek zorundayız. Telafisi mümkün olmayan sonuçları görmek istemiyorsak inanın bu şart!.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.