1. HABERLER

  2. SAĞLIK-YAŞAM

  3. Baharın müjdecisi leylekler Beyşehir'e gelmeye başladı
Baharın müjdecisi leylekler Beyşehire gelmeye başladı

Baharın müjdecisi leylekler Beyşehir'e gelmeye başladı

İlkbahar mevsiminin habercisi leylekler, Türkiye’nin en büyük 2. milli parkı olan Beyşehir Gölü Milli Parkı’ndaki yuvalarına gelip yerleşmeye başladı.

A+A-

İlkbahar mevsiminin habercisi leylekler, Türkiye’nin en büyük 2. milli parkı olan Beyşehir Gölü Milli Parkı’ndaki yuvalarına gelip yerleşmeye başladı. 

Türkiye'nin en büyük leylek kolonilerinden birini misafir eden Beyşehir Gölü kıyılarına gelmeye başlayan kuşlar, baharı müjdeliyor.

Küçük gruplar halinde gelen leylekler, ardıç ağaçlarının üzerindeki yuvalarına konup gökyüzünde kanat çırparak ilginç görüntüler oluşturuyor.

- "Yunuslar Mevkisi'nde 575 leyleği bir arada saydık"

Selçuk Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda bahar ve yaz döneminde yaşam süren leyleklerin, yurtlarına dönerek bıraktıkları yuvalarına tekrar yerleşmeye başladığını söyledi.

Konya yolundaki Yunuslar Mevkisi'nde 575 leyleği bir arada saydıklarını ifade eden Arslan, "Bu yıl kış aylarının yağışlı geçmesi, tarlalarda sulak alanlar meydana getirdi. Yağışların, leyleklerimizin artık bu tarlaları da kullanabilir hale getirmesi bizi sevindiriyor. Ağustos ayına kadar leyleklerimizi bölgemizde göreceğiz. Leylekler yuvalarını kuracaklar, yavrularını büyütecekler ve tekrar göç edip gidecekler." dedi.

Arslan, bu yıl leylek popülasyonunun daha sağlıklı artacağına inandığını aktardı.

- Elektrik direkleri ve çeşitli yapıların üzerinde 20'den fazla leylek yuvası tespit ettik"

Anadolu'da çok sevilen kuş türü olan leyleklere "hacı leylek" adının verildiğini anımsatan Arslan, leyleklerin kutsal topraklara da gittiğine inanıldığı için bu ismin verildiğini bildirdi.

Beyşehir’deki Leylekler Vadisi ve Leylekler Tepesi'ndeki kolonilerin artık dünya çapında bilindiğini dile getiren Arslan, "Bundan dolayı son dönemde tanıtım faaliyetleri artırılan bölgeye fotoğraf tutkunları da ilgi gösteriyor. İlçe merkezinde de elektrik direkleri ve çeşitli yapıların üzerinde 20'den fazla leylek yuvası tespit ettik. Bunlar da bölgeyi adeta leylek cenneti haline dönüştürüyor" diye konuştu.

AA

20170321_2_22525651_20093834_preview.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.