1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Bahçeli: Anamuhalefet Görüşme Trafiği İle Karanlığa Yelken Açıyor
Bahçeli: Anamuhalefet Görüşme Trafiği İle Karanlığa Yelken Açıyor

Bahçeli: Anamuhalefet Görüşme Trafiği İle Karanlığa Yelken Açıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’nin peşinden giden anamuhalefet partisinin, sarp...

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’nin peşinden giden anamuhalefet partisinin, sarp yollarda bölücülük gözergahında ısrar ve hevesle yürüdüğünü savundu. Bahçeli, anamuhalefet partisi liderinin görüşme trafiği ile karanlığa yelken açtığını iddia etti.

Bahçeli, Mersin Erdemli Belediyesi tarafından 24.'sü gerçekleştirilen 'Türkmen Şöleni'ne katıldı. Otoban Çeşmeli Gişeleri'nde karşılanan Bahçeli, belediyeyi ziyareti ardından Çamlık'ta düzenlenen şölene geçti. Partililer tarafından coşkuyla karşılanan Bahçeli, vatandaşlarla sohbet etti.

Daha sonra kürsüye gelen Bahçeli, dünyanın çeşitle yerlerinde bulunan Türkmenlere selam gönderdi. Bahçeli, terör konusunda hükümete ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve BDP’ye sert eleştirilerde bulundu. Bahçeli, “AKP’nin peşinden giden anamuhalefet partisi lideri de malum sarp yollarda bölücülük güzergahında ısrarla ve hevesle yürümektedir. Bu defa da kendisi diline doladığı sözde Kürt sorunu ile vakit geçirmekte, bölücülük sırasına girmekte, planladığı nafile görüşme trafiği ile karanlığa doğru hızla yelken açmaktadır.” diye konuştu.

Sözde Kürt meselesi hakkında veya bölücülüğü meşrulaştırmaya yönelik girişimler paralelinde görüşme talep eden kim olursa olsun MHP’nin kapılarının kapalı olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Bunun dışında kim isterse bizi ziyarete gelebilir. Misafirperverliğimize, uzlaşmaya açık tutumumuza ve ülke sorunları ile ilgili fikirlerimize birebir şahit olabilir. Çünkü bizim açımızdan Kürt sorunu diye bir şey yoktur.” şeklinde konuştu.

Bu kapsamda, CHP’nin kendileriyle görüşmesine ve düşüncelerini paylaşmasına da gerek olmayacağını ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti: “Mersin’i, Güneydoğu’nun incisi olarak gündeme getiren ve böyle takdim eden anamuhalefet liderinin bizim açımızdan ya coğrafya bilgisi iflastadır ya da bu güzel kentimizi başka sinsi niyetlerine alet etmek için harekete geçmiştir. Ne hazindir ki CHP’nin genel başkanı AKP’nin rüzgarına takılmış ve pusulasını şaşırmıştır. Bilinmelidir ki Mersin, Akdeniz’in incisi, Türkiye’nin pırlantasıdır. Bu güzel kent, MHP’nin şahlanışında ve büyümesinde büyük katkılar sağlamış muhteşem bir vatan yöresidir.

Anlaşıldığı kadarıyla bölünme ihalesinin taliplileri ve iştirakçileri çoğalmaya başlamıştır. Bu doğru bir tercih değildir. Bu gidişat hayırlı değildir. Bu yolun sonunda Türkiye’nin çökmesi çözülmesi ve milletimizin birliğinin bozulması görülmektedir. Bir tarafta AKP ve CHP, diğer tarafta BDP ve PKK aynı menfur amaçta buluşmuş ve Türk milletini zehirlemeye yönelmiştir.” ifadesini kullandı.

“Türkiye’nin Kürt sorunu yoktur. Bölücülük ve terör sorunu vardır” diyen Bahçeli, “Bunu anlamadan, itiraf etmeden, gereği yapılmadan terörün beli asla kırılamayacaktır. Biliniz ki MHP geçmişte olduğu gibi gelecekte de ihanet girişimlerine karşı milli bir duruş sergileyecektir. Bilhassa Türkmenler olduğu sürece hain hesaplar boşa çıkacaktır.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.