1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bahçeli'den Yeni Anayasa Mesajı: Şu Anda Tarihi Bir Fırsat Var
Bahçeliden Yeni Anayasa Mesajı: Şu Anda Tarihi Bir Fırsat Var

Bahçeli'den Yeni Anayasa Mesajı: Şu Anda Tarihi Bir Fırsat Var

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) yönetim kurulu üyeleri hazırladıkları yeni anayasa raporunu Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye sundu.

A+A-

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) yönetim kurulu üyeleri hazırladıkları yeni anayasa raporunu Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye sundu. Anayasayla ilgili çalışmaların Türkiye’nin topyekun gerçekleştirmesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli, “Şu anda tarihi bir fırsat var. Parlamentodaki dört parti bunu çözecek.” dedi.

Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin hazırladıkları raporu daha önce TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e sunan ANGİAD, bu kez de MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi ziyaret etti. Dernek başkanı Abdullah Değer ve yönetim kurulu üyeleri, ziyarette yeni anayasa çalışmalarına ilişkin hazırladıkları raporu Bahçeli’ye takdim etti.

"TÜM PARTİLER ORTAK HAREKET ETMELİ"

ANGİAD Başkanı Değer, söz konusu raporda iş dünyasının beklentilerinin yer aldığını kaydetti. Türkiye’nin siyasal ve ekonomik gelişmesinin iç içe olduğunu, bunlardan birinin tek başına gelişemeyeceğini vurgulayan Başkan Değer, yeni anayasa konusunda bütün partilerin ortak bir tavırla hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.

BAHÇELİ: ÇOK VAKİT KAYBETTİK

Bahçeli ise iş adamlarının kendisini ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekti. Sivil toplum örgütlerinin günümüzde belirleyici ikinci unsur olduğunu vurgulayan Bahçeli, şöyle konuştu: “Artık çağımızda siyasi imparatorluklar dönemi kapanmış, ekonomik imparatorluklar dönemi başlamıştır. Sivil toplum kuruluşlarının Türkiye’ye büyük katkısı vardır. Bu ve benzeri ziyaretlerin sık sık gerçekleşmesi lazım. Çünkü ekonomik hayattaki gelişmeleri en iyi takip eden sizlersiniz. Bize gelişmeleri aktaracaksınız, biz de bunlar doğrultusunda hareket edeceğiz. Türkiye’nin bugün yeni bir Anayasa’ya şiddetle ihtiyacı vardır. Bu konuda parlamento tarafından bir heyet oluşturuldu. Bu heyette MHP üyeleri de bulunmakta ve ülkeye nasıl daha iyi hizmet ederizin arayışını sürdürmekte. Geçtiğimiz dönemlerde bu Anayasa değişikliğini yapamadık. Çok vakit kaybettik. Bizim 129 milletvekili ile parlamentoda temsil edildiğimiz dönemde Meclis buna müsait değildi. Anayasa değişikliğini yapamadık. Şu anda tarihi bir fırsat var. Parlamentodaki dört parti bunu çözecek.”

"ÇALIŞMALAR TOPYEKÜN GERÇEKLEŞMELİ"

Türkiye’nin bugün çok sancılı bir dönemden geçtiğini de aktaran Bahçeli, “Türkiye varsa bu çalışmaların bir anlamı var. Anayasayla ilgili değişiklik çalışmalarını Türkiye topyekun, hep birlikte gerçekleştirmeli. Bunun için hazırladığınız ve bizlere de verdiğiniz raporu çok önemsiyorum. Bu raporu hemen komisyondaki arkadaşlarıma ileteceğim ve sizlerle temas kurulmasını sağlayacağım.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Bahçeli'den yeni anayasa mesajı: Şu anda tarihi bir fırsat var

Bahçeli'den yeni anayasa mesajı: Şu anda tarihi bir fırsat var

Bahçeli'den yeni anayasa mesajı: Şu anda tarihi bir fırsat var

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.