1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan Bağış, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti'nin Projesini Örnek Gösterdi
Bakan Bağış, Balıkesir Gazeteciler Cemiyetinin Projesini Örnek Gösterdi

Bakan Bağış, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti'nin Projesini Örnek Gösterdi

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC)'nin, ''Yerel Medyanın AB Standartlarında Demokrasiye Katkısı'' adlı İngiltere, Almanya, Belçika ve Portekiz'i kapsayan Avrupa Birliği (AB) projesi, ülke genelinde ses getirdi.

A+A-

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC)'nin, ''Yerel Medyanın AB Standartlarında Demokrasiye Katkısı'' adlı İngiltere, Almanya, Belçika ve Portekiz'i kapsayan Avrupa Birliği (AB) projesi, ülke genelinde ses getirdi. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, projeden övgüyle söz ederek diğer meslek örgütlerine örnek gösterdi.

Bakan Bağış, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans)'nın düzenlediği yerel medya bilgilendirme toplantısında, İstanbul'daki gazeteci meslek örgütleri temsilcileri ve yerel gazetecilerle Baltalimanı Portaxe'da biraraya geldi. Bakanlığın örnek proje sahibi olarak davet ettiği BGC Başkanı Ramazan Demir, toplantıda proje hakkında bilgi verdi. Bakan Bağış'a sivil toplum kuruluşlarına gösterdiği ilgi dolayısıyla teşekkür eden Demir, Balıkesir'in yanında çevre illerden çok sayıda gazeteciye de AB kapısını açan projeyi nasıl hayata geçirdiklerini anlattı. Yerel gazetecilerin, meslek örgütleri aracılığıyla Ulusal Ajans'ın programlarına başvurarak Avrupa'daki yerel medyayı yakından izleyebilmesi için proje geliştirebileceklerini belirten Demir, Bu konuda Avrupa Birliği Bakanlığı'nın valilikler bünyesinde oluşturduğu AB ofislerinden faydalanılabileceğini kaydetti.

Bakan Egemen Bağış ise BGC yönetimine teşekkür ederek, yerel medya mensuplarına mesajlar verdi. Bağış, "Reformlar yerelde başlar. Biz sizleri, siz kabul etseniz de etmeseniz de AB müzakere heyetinin doğal üyeleri kabul ediyoruz. Bu süreçte sizlerle birlikte bu iletişimi sürdürmek istiyoruz. Bugün üyesi olmaya çalıştığımız AB’de de dünyanın gelişmiş ülkelerinde de aslında medya yereldir, yerelde güçlüdür. Bugün ABD'nin en çok takip edilen haberleri, yerel medyanın takip ettikleridir. Avrupa yine aynı şekilde, çünkü insanlar kendi yaşadığı bölgenin sorunlarının, kendi günlük hayatını etkilediğini görür. Bu yüzden medyanın yerelde güçlenmesi, aslında geç kalmış bir fenomendir. Sizlerin güçlenmenizin, Türkiye’nin ve demokrasinin güçlenmesi açısından önemli olduğuna inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Ulusal Ajans Başkanı Bülent Özcan da çalışmaları hakkında bilgiler aktardığı toplantıda, BGC'nin projesinden övgüyle bahsetti. CİHAN

Bakan Bağış, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti'nin projesini örnek gösterdi

Bakan Bağış, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti'nin projesini örnek gösterdi

Bakan Bağış, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti'nin projesini örnek gösterdi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.