1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan Bağış: Almanya İle Yaşanan Durumu Kriz Olarak Değerlendiremeyiz
Bakan Bağış: Almanya İle Yaşanan Durumu Kriz Olarak Değerlendiremeyiz

Bakan Bağış: Almanya İle Yaşanan Durumu Kriz Olarak Değerlendiremeyiz

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış, Almanya ile son zamanlarda yaşanan olayların kriz olarak değerlendirilmesinin doğru olmadığını söyledi.

A+A-

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış, Almanya ile son zamanlarda yaşanan olayların kriz olarak değerlendirilmesinin doğru olmadığını söyledi. Bağış, “Almanya bizim çok önemli bir müttefikimizdir. “ dedi.

Sultanbeyli’nde Sinop Gündüzlüler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin açılış törenine Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da katıldı. Açılış töreni Bakan Bağış’ın kurdele kesimi ile gerçekleştirildi. Açılışın ardından Bakan Bağış, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Türkiye ve Almanya arasında yaşanan gelişmelerle ilgili soruları cevaplayan Bağış, sözlerinin çarpıtıldığını ve farklı yönlere çekildiğini söyledi. Bağış, Sarkozy ile ilgili sözlerinde bir espri olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Kimse bizden farklı tavır beklemesin. Ülkemizin ve milletimizin çıkarları neyse onu yaparız. Bunlar yanlış bir amaçla farklı alanlara çekilen cümlelerdir. Orada aslında bir espri vardır. Sayın Sarkozy’nin kendi tercihi ile siyaset sonrası seçtiği bir hobiye vurgu vardır. Bunların çok üstünde durmayı gerekli görmüyorum."

Türk milletinin çıkarlarının göz önünde tutulması gerektiğini belirten Bağış, "Biz AB'nin Türkiye’den sorumlu bakanı değiliz. Türkiye’nin AB'den sorumlu bakanı ve başmüzakerecisiyiz. Sayın Başbakanımızın bize verdiği talimat, ‘Diklenmeden dik duracaksınız’ talimatıdır. Onu en iyi şekilde 4 buçuk yıldır gerçekleştirmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

'ALMANYA BİZİM ÖNEMLİ BİR MÜTTEFİKİMİZDİR'

Almanya’nın Türkiye’nin önemli bir müttefiki olduğunu anlatan Bağış, Almanya ve Türkiye’nin çok güçlü ülkeler olduğunu dile getirdi. İki ülke arasında yaşananları kriz olarak adlandırmanın doğru olmayacağını kaydeden Bağış konuşmasını şöyle tamamladı: "Bu durumu kriz olarak tanımlamak çok doğru değildir. İki ülke arasında bazen bu tür diyaloglar olabilir. Türkiye güçlü bir ülkedir. Almanya’da çok güçlü bir ülkedir. Almanya ile bu konularda farklı fikirlerimiz olabilir. Bunları konuşuruz. İki müttefik olarak da belli bir noktada çözümü gerçekleştiririz. Almanya bizim en çok ticaret yaptığımız, en çok vatandaşımızın bulunduğu önemli bir müttefikimizdir. Almanya’nın yönetimi ile birçok konuda olduğu gibi bu konuda da diyalog ile birçok sorunu aşabiliriz. Kriz olarak değerlendirmek çok doğru değildir. Keza Dışişleri Bakanlığı'mız Almanya’nın Ankara Büyükelçisi'ni çağırmıştır. Bu konudaki görüşleri alınmıştır. Bizim büyükelçimiz de Berlin’de gerekli bilgileri vermiştir. Kimse benden Avrupa Birliği'nin Türkiye’den sorumlu bakanıymışım gibi davranmamı beklemesin. Ana muhalefet partimizin sayın genel başkanı bunu hala idrak edemedi. Kendisinin önüne konulan her şeyi kabul edebilir. Ben ülkemin ve milletimin çıkarlarını her şeyin üstünde tutarım." CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.