1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan Bayraktar: Uygulamaya Dayalı Eğitime Önem Vermemiz Lazım
Bakan Bayraktar: Uygulamaya Dayalı Eğitime Önem Vermemiz Lazım

Bakan Bayraktar: Uygulamaya Dayalı Eğitime Önem Vermemiz Lazım

Çevre ve Şehircilik Bakını Erdoğan Bayraktar, teoriyi ürüne dönüştürmek için uygulamaya dayalı eğitime önem verilmesi gerektiğini söyledi.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakını Erdoğan Bayraktar, teoriyi ürüne dönüştürmek için uygulamaya dayalı eğitime önem verilmesi gerektiğini söyledi.

    Bakan Bayraktar, TED Trabzon Koleji’nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Trabzon’u kalkındırmak, marka değirini arttırmak ve insanının hayat kalitesini yükseltmek için çalıştıklarını belirtti. Şehrin en önemli potansiyelinin eğitim olduğunu ifade eden Bayraktar, “Trabzon’un yüzölçümü küçük, nüfusu arttıramıyoruz, saniyede ciddi mesafe alamıyoruz. Bizim eğitim potansiyelimiz var. Bu özelliğimizi öne çıkartmak için hepimizin gayret etmesi lazım.” dedi.

    Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde de 2-3 sene içerisinde adete bir teknopark olabilecek bir okulun temelini atacaklarına işaret eden Bayraktar, “Artık dünyada bilim ve teknik öne çıktı ve ne kadar bilgili olursa olsun kendisini yenilemeyen üniversitelerdeki hocalarımız, akademisyenlerimiz veya sanayi kuruluşlarının başındaki bilim adamlarımız, Ar-Ge kuruluşlarımız eğer kendilerini yenilemezlerse olmaz. Çünkü her 5 senede bir dünyadaki bilgi ikiye katlıyor. Bu gittikçe daha da artacak. Bilgi, teknoloji, uzay çağı. Bizim Türkiye olarak avantajımız genç nüfusumuz. Öyleyse biz bilgiyi iyi kullanıp, onu kuvveden fiile geçiren ve bunu kaliteli imalata döndüren, mükemmelliği yakalamak için mücadele eden bir toplumu öne çıkartmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

    Ara teknik eleman, bilgiyi iyi okuyan eleman, bilgiyi tatbikat aşamasına geçiren elemanları ta liseden yetiştirmek gerektiğinin altını çizen Bayraktar, 4+4+4’ü de onun için yaptıklarını anlattı. Gençleri 9-10 yaşlarına geldiği andan itibaren kabiliyetleri doğrultusunda geliştirmek gerektiğinin altını çizen Bakan Bayraktar, şöyle devam etti: “İnsan kendi kabiliyeti doğrultusunda çalışırsa çok daha başarılı olur. Bizim de bunu yapmamız lazım. Artık gençler şimdi çok bilgili. Çünkü internet sayesinde dünyada ne var hepsini takip edebiliyorlar. Çocuklarımız birer bilgisayar kurdu oldu. Bunu bizim bilip okullarımızı da ona göre şekillendirmemiz lazım. Tatbikata, uygulamaya dayalı eğitime önem vermemiz lazım. Yoksa teori ile bir yere kadar gideriz. Teoriden tatbikata geçmezsek, onu ürün olarak alamayız. Ürün elde etmek lazım. Trabzon’umuzun bu özellikle var. İnşallah bu olacak. Trabzon’un bu konuda heyecan ve isteği var.” dedi.

    Bakan Erdoğan Bayraktar, daha sonra Vali Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve diğer yetkililer ile butona basarak okulun temelini attı. Bayraktar, daha sonra Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılacak olan Arsin Halk Eğitim Merkezi temel atma törenine katılmak üzere Arsin’e gitti. CİHAN

Bakan Bayraktar: Uygulamaya dayalı eğitime önem vermemiz lazım

Bakan Bayraktar: Uygulamaya dayalı eğitime önem vermemiz lazım

Bakan Bayraktar: Uygulamaya dayalı eğitime önem vermemiz lazım

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.