1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bakan büyük sürprizi açıkladı
Bakan büyük sürprizi açıkladı

Bakan büyük sürprizi açıkladı

AB Bakanı Volkan Bozkır'dan Gümrük Birliği sürprizi...

A+A-

Türkiye'nin, AB ve ABD'nin Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTİP) anlaşmasını imzalaması halinde hemen uygulanır ülkeler arasında olması gerektiğini söyleyen Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır, "Müzakerelerde yer alma talebimizi kolaylaştırdık. Dedik ki, siz anlaşmaya, 'Gümrük Birliği ülkelerine uygulanacaktır' diye bir madde koyun. Bu bizim işimizi görür. Bu formülü benimsediler" dedi.

Bozkır'ın açıklamaları şöyle:

AB İLE ENERJİ ANLAŞMASI: AB, Avrupa Enerji Birliği'ni kuruyor. Bu çok önemli. Doğalgaz ve petrol fiyat pazarlıklarını, yatırımları tek merkezden yapacaklar.
Türkiye enerji konusunda Avrupa'nın önemli bir partneri haline geldi. Enerji bakanımızla AB'nin Enerjiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcevic, stratejik enerji işbirliği imzaladılar. Sadece doğalgaz değil nükleer enerji, yenilenebilir enerji, enerji kaynaklarının kontrolü gibi çok önemli konularda Türkiye ile AB arasında sık sık görüşmeler olacak.

GB'Yİ GÜNCELLİYORUZ: Gümrük Birliği'ni güncelliyoruz.
Şu an AB ile 150 milyar dolarlık dış ticaretimiz var. 14 bin 800 kalem mal mübadelesi söz konusu.
Komisyonun yetki almasını bekliyoruz.
Bu gerçekleşirse 300 milyar dolarlık ticaret söz konusu olur.

TERÖRİZM ENGELLENMELİ: Türkiye DAEŞ terör örgütüne önayak oluyor algısı yaratılmaya çalışıldı, bunu kırdık. Son 6 ayda 12 bin 500 kişinin Türkiye'ye girişini yasakladık. Ayrıca Türkiye'de olduğunu saptadığımız bin 200'ün üzerinde kişiyi geri gönderdik. AB ülkeleri de engellemeli.

ŞAPKAYI ÖNÜNE KOYSUNLAR: Barışçıl ülke İsviçre'den 60 kişi DAEŞ'e katılmış. 500 tane Fransa'dan, bir o kadarı İngiltere'den. Acaba bu çocuklar neden o güzel ülkeleri bırakıp savaş için bu kadar yol kat ediyorlar? Bazı insanların Avrupa'da radikal akımlar nedeniyle ötekileştirilmesi var. İnsanlar kendini umutsuz hissederse, öteki hissederse ancak böyle bir tablonun içine girebilir (SABAH) 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.