1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bakan Çağlayan'dan açıklamalar
Bakan Çağlayandan açıklamalar

Bakan Çağlayan'dan açıklamalar

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 1960 ihtilalinden aile olarak çok ciddi yara almış bir fert olarak, Anayasa değişikliğinde hayatının en onurlu ve şerefli işini yaptığını söyledi.

A+A-

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 1960 ihtilalinden aile olarak çok ciddi yara almış bir fert olarak, Anayasa değişikliğinde hayatının en onurlu ve şerefli işini yaptığını söyledi.

AK Parti Konya İl Danışma Toplantısı’na, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “1980 ihtilali öncesi, 1979 yılında üniversiteyi bitirmiş bir çok eski ülkücü arkadaşını sırf sağdan soldan balans yapma adına, bu ülkede asıldığını görmüş biri olarak hayatım boyunca çok onurlu işler yapmaya çalıştım, şükürler olsun. Ailemin ve bana destek verenlerin yüzünü hiç kızartmamaya çalıştım. Ama hayatımın en onurlu işini ne zaman yaptım biliyor musunuz? Geçen dönem sayın başbakanımızın önderliğinde ihtilalcilerin, darbecilerin yapmış olduğu anayasayı değiştirerek artık hiç kimsenin ihtilal yapamayacağı, ihtilal yapanlardan hesap sorulacağı Anayasa değişikliğini yaparak hayatımın en şerefli en onurlu işini yaptım. Böylece çocuklarımıza önemli bir miras bıraktık.”

‘IMF’NİN DEĞİL, TÜRK MİLLETİNİN ÇIPASINA TUTUNDUK’

Türkiye’nin, ekonomide geldiği noktaya da dikkat çeken Bakan Çağlayan, dünyanın Türkiye mucizesini konuştuğunu ifade etti. Çağlayan, ekonomide elde ettikleri başarıyı, gittikleri her ülkede kendilerine sorulduğunu ifade etti. Bakan Çağlayan, sözlerine şöyle devam etti:

“Bundan 10 yıl önce IMF’nin kapısında tek ayak üstünde bekletilen bir Türkiye’nin, sanayi odası başkanıydım ben. İnanın ki ABD’ye gidip 1 milyar dolar IMF’den borç alamasak Türkiye o gün devlet memurlarının maaşını dahi dağıtamayacaktı. 2008’de adeta dünyayı kasmış kavurmuş ve bize geçmişte hasta diyenleri bugün adeta yoğun bakım çadırına sokmuş Avrupa’nın birçok ülkesini hayat ünitesine bağlamış olan bir ortamda, biz 4 senedir değil IMF’nin çıpasına, Türk milletinin çıpasına kendimizi bağlayarak, dünyanın en önemli ülkesi haline geldik. Şimdi bırakın IMF’nin kapısında beklemeyi 1 milyar dolar borç almayı, bizden önceki dönemde o koalisyon partilerinin 25 milyar dolarlık borcu biz ödedik, ödedik, ödedik ve nihayet 1.7 milyar dolara düşürdük. Evvel Allah, bugün istesek bugün bir şirketimiz bile bu parayı öder. Türkiye, bu kadar gelişti zenginleşti."

Konuşmaların ardından, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Unilever’in dondurma fabrikası inşaatının temel atma törenine katıldı.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.