1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bakan Canikli Açıkladı
Bakan Canikli Açıkladı

Bakan Canikli Açıkladı

Nurettin Canikli: "Kampanyalı Satışın Süresi 3 Ayı Geçemeyecek"

A+A-

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, bundan sonraki dönemde kampanyalı satış süresinin 3 ayı geçmeyeceğini belirterek, "Başlangıç ve bitiş tarihi belli olmayan bir kampanyalı satış kesinlikle bundan sonra yapılamayacak" dedi.

Canikli, dün TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun'a ilişkin basın toplantısı düzenledi. 

Perakende sektörünün çok fazla tarafı bulunduğunu ifade eden Canikli, sosyal hayatı bu kadar yakından ilgilendiren bir alanla ilgili bugüne kadar düzenleme yapılmamasının büyük eksiklik olduğunu söyledi. Milli gelirin yüzde 15'ini perakende ticaret alanının oluşturduğunu kaydeden Canikli, sektörün 2 milyon civarında istihdam kapasitesi bulunduğunu dile getirdi. Kanunla getirilen düzenlemelerin iki ana kategoride sınıflandırılabileceğini anlatan Canikli, "Bunlardan bir tanesi bu alanın kurallara bağlanması. Yani içinde alışveriş merkezi, zincir mağazalar dahil bütün perakende ticaretle uğraşan mağazaların bulunduğu alanın kurallara bağlanması" diye konuştu.

Canikli, ikinci unsurun ise son 15-20 yılda perakende ticaretin formatının ve işleyiş biçiminin değişmesiyle nispeten zayıf konuma düşen esnaf ve sanatkarın desteklenmesi olduğunu belirtti. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.