1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bakan Eker Fao’da Konuştu
Bakan Eker Fao’da Konuştu

Bakan Eker Fao’da Konuştu

Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, İtalya’nın başkenti Roma'da düzenlenen 38.

A+A-

Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, İtalya’nın başkenti Roma'da düzenlenen 38. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü(FAO) Konferansı’nda konuştu. Eker, oturumun ardından Bulgaristan ve Kırgızistan tarım bakanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Eker, bugünkü oturumda 2015 yılının

‘Dünya Bakliyat Yılı’ ilan edilmesi için üyelerden destek isteyecek.
Bakan Eker, gıda tedarikindeki biyolojik çeşitliliğin insan hayatı için önemine değinerek sürdürülemez sistemlerin doğal çevre ve ekolojik sistemi tehdit ettiğine dikkat çekti. Bakan Eker konuşmasında , Milenyum Kalkınma Hedefleri doğrultusundaki 2015 verilerine sadece 2 yıl uzakta olduklarını kaydetti. Dünya'da bugün 900 milyon insanın kötü besleme problemi yaşadığını belirten Mehdi Eker, diğer yandan obezite ve aşırı kiloluluk oranının da artış gösterdiğinin altını çizdi. “Bu iki sorun ele alınmalı” diye konuşan Eker, 2050'de 9 milyara ulaşması beklenen dünya nüfusunun yanında global besin talebinin de aynı hızla artacağını kaydetti. Eker, bu durumun halihazırdaki sorunlara daha da baskı yaratacağını çözümünse kaynakların sürdürülebilir şekilde yönetilmesi şartına bağlı olduğunu bildirdi. Bakan Eker ayrıca Türkiye’deki okul sütü projesinden bahsederek ülke genelinde 7 milyon çocuğun bu projeden faydalandığının altını çizdi.

Türk Hükümeti'nin uluslararası toplumla FAO aracılığıyla işbirliğine ve deneyimlerini paylaşmaya hazır olduğunu belirten Eker, katılımcılara Türkiye'nin FAO Konseyi üyeliği için yapmış olduğu adaylığı desteklemelerini istedi.

Bakan Mehdi Eker, daha sonra Bulgaristan Tarım Bakanı Dimitar Grekov ve Kırgızistan Tarım Bakanı Chynggysbek Uzakbayev ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Eker, öğleden sonra ise FAO Genel Direktörü José Graziano Da Silva ve ardından da FAO’da çalışan Türklerle görüştü.

“En Az Gelişmiş Ülkelerde Gıda Güvenliği, Sürdürülebilir Tarım ve Yapısal Dönüşümler” konulu panelde de konuşan Bakan Eker, Türkiye’nin birçok ülkeye yardım ettiğini ve bu yardımların miktarının geçen seneye göre yüzde 30 artış gösterdiğini dile getirdi.
Bakan Mehdi Eker’in FAO’daki programı bugün sona erecek.

CİHAN

Bakan Eker FAO’da konuştu

Bakan Eker FAO’da konuştu

Bakan Eker FAO’da konuştu

Bakan Eker FAO’da konuştu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.