1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan Ergün, Paris Cinayetlerini Değerlendirdi: Biraz Beklemek Gerekecek
Bakan Ergün, Paris Cinayetlerini Değerlendirdi: Biraz Beklemek Gerekecek

Bakan Ergün, Paris Cinayetlerini Değerlendirdi: Biraz Beklemek Gerekecek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Paris’te 3 PKK’lı kadının öldürülmesi ile ilgili, "Biraz beklemek gerekecek.

A+A-

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Paris’te 3 PKK’lı kadının öldürülmesi ile ilgili, "Biraz beklemek gerekecek. Eksik bilgi kırıntıları ile doğru sonuca ulaşmak mümkün olamaz." dedi.

        Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nce (TOBB) Bolu Abant'taki bir otelde düzenlenen 'Girişimcilik Konseyi Stratejisi Çalıştayı'na katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Paris’te 3 PKK’lı kadının öldürülmesi ile ilgili çalıştay çıkışında değerlendirmelerde bulundu.

Paris'teki cinayetle ilgili yeni gelişmeler olup olmadığı ile ilgili soru üzerine Ergün, şunları söyledi: "Soruşturmanın hangi safhaya geldiğini bilmiyorum. Dolayısıyla biraz beklemek gerekecek. Sonucun açıklanması, böyle bir cinayetin nasıl işlendiği, kim tarafından işlendiği, hangi amaçla işlendiği gibi bir sürü değerlendirme var. Bu değerlendirmelerin her birini ayrı ayrı ele almak gerekir. Şu anda yapılan değerlendirmeler ancak soruşturma neticelendikten sonra bir yere oturabilir. Biraz beklemek gerekecek. Eksik bilgi kırıntıları ile doğru sonuca ulaşmak mümkün olamaz. Dolayısı ile konuyu daha yakından inceleyenlerin, daha somut bilgilerle hareket edenlerin yaptıklarına bakmak lazım. Yoksa bizim elimizdeki bilgiler şu anda yapacağımızı değerlendirme için eksik. Eksik bilgi ile yapılacak değerlendirme bizi doğru sonuca götürmeyecektir. Onun için doğru bilgilere sahip olanlar bu değerlendirmeyi yapsın. Doğru sonuca ancak bu şekilde ulaşabiliriz."

        "BU TÜR OLAYLARDA HER ZAMAN ÇOK DEĞİŞİK YAKLAŞIMLAR OLUR"

        Ergün, sözlerine şöyle devam etti: "Bu konuda çok farklı yaklaşımlar ortaya çıktı. 'Örgüt içi hesaplaşmadır' denilmesinden tutun da 'bir provokasyondur' denilmesine kadar veya 'başka türlü ilişkiler sonucunda ortaya çıkmıştır veya yabancı istihbarat servislerinin Türkiye'deki gelişmeleri provoke etmek için attığı adımdır' denilmesine kadar, çok geniş bir yelpazede değerlendirmeler oldu. Bu değerlendirmelere göre de haklı haksız birtakım tepkiler ortaya çıkıyor. Bu değerlendirmeler bu tür olaylarda olabilir, ama hangisi doğrudur, ancak soruşturma sonucunda bunlardan birine ulaşmak mümkün. Bırakın, onu bekleyelim." CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.