1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'da 4 Tesisin Temelini Attı
Bakan Eroğlu, Afyonkarahisarda 4 Tesisin Temelini Attı

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'da 4 Tesisin Temelini Attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çay ilçesi Pazarağaç beldesinde bazı sulama tesisi ve göletlerin toplu temel atma törenine katıldı.

A+A-

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çay ilçesi Pazarağaç beldesinde bazı sulama tesisi ve göletlerin toplu temel atma törenine katıldı. Tesislerin tamamlanmasıyla 8 bin 770 dekarlık arazisi sulu tarıma kavuşacak.

        Veysel Eroğlu, törende yaptığı konuşmada 10 yılda hükümet tarafından bin 400'e yakın proje için yaklaşık 5 milyar TL tutarında yatırım yapıldığını söyledi. Eroğlu, "Afyonkarahisarımıza 2003'ten bugüne kadar bakanlık olarak toplam 703 milyon liralık yatırım yaptık. Afyonkarahisar merkez ilçeler ile belde ve köylerimizde vatandaşlarımıza içme suyu temin ettik. 4 ilçe ve 11 kasabamıza arsenik arıtma tesisleri kurarak vatandaşlarımıza menba kalitesinde içme suyu temin ettik.” dedi.

        Eroğlu, son 10 yılda 28 adet sulama tesisini tamamlayarak 179 bin 120 dekar zirai araziyi suya kavuşturduklarını, İl Özel İdaresi tarafından yapılan 125 adet YAS sulama projesiyle 216 bin 128 dekar araziyi sulamaya açtıklarını anlattı.

        "BANKALARI HORTUMLADILAR, BU HÜKÜMET ÖDEDİ"

        Bakan Eroğlu, geçmişte 22 bankanın sahipleri tarafından hortumlandığını, bu bankaların Türkiye'ye şu anki maliyetinin 31 milyar lira olduğunu dile getirdi. Geçmiş hükümetlerin faturasını bu millet ve devletin ödemek zorunda kaldığını hatırlatan Eroğlu, "Bankaları hortumlayanlardan bazıları Paris'te hoş vakit geçiriyor. Onlar hoş vakit geçirirken hükümetimiz bu bankaların parasını ödemek zorunda kaldı." diye konuştu.

        Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından Deresinek Regülatörü ve Sulaması, Karamık Karacaören-Pazarkağaç Göleti ve Sulaması, Karamık Göleti ve Sulaması ile Eber İkinci Kısım Taşkın Koruma Tesisi'nin temelini attı.
CİHAN

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'da 4 tesisin temelini attı

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'da 4 tesisin temelini attı

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'da 4 tesisin temelini attı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.