1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan Eroğlu: Millet Oyunu Kenetlenerek Bozdu
Bakan Eroğlu: Millet Oyunu Kenetlenerek Bozdu

Bakan Eroğlu: Millet Oyunu Kenetlenerek Bozdu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gezi Parkı olaylarında tehlikeyi fark eden milletin birbirine kenetlenerek olayların daha da büyümesini önlediğini söyledi.

A+A-

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gezi Parkı olaylarında tehlikeyi fark eden milletin birbirine kenetlenerek olayların daha da büyümesini önlediğini söyledi.

        Afyonkarahisar’da temaslarda bulunan Veysel Eroğlu, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Gezi Parkı olaylarının bir ağaçtan ibaret olduğunu ifade eden Eroğlu, provakatörlerin araya girmesiyle büyüyen olaylara milletin pabuç bırakmadığını belirtti. Eroğlu, "Bu iş böyle olmaz. Kaldı ki demokrasi fikrini ortaya koyarsın. Bu fikrinizi sandıkta ortaya koyun. Biz duran adam istemiyoruz, tahrip eden insan istemiyoruz, okuyan insan istiyoruz. Yakıp yıkmayan gençler istiyoruz.” dedi.

        Bakan Eroğlu, göstericilerin kamu araçları ve binalarına verdikleri zarar ve turizm kayıplarıyla birlikte 265 milyon lira civarında bir kaybın söz konusu olduğunu aktardı.

        Eroğlu, şunları söyledi: "Yakmaya, yıkmaya asla müsaade etmeyeceğiz. Türkiye bu olayı aştı, millet bu oyunu bozdu. Büyük bir oyundu.
Milletimizin sağduyusu gelişmiştir. Millette bir kenetlenme oldu. Bana göre bu oyun bitmiştir. Gezi parkı olayları bir ağaçtan itibaren değildir. Kaldırım genişletmesinden kaynaklanan bir olay 3 tane ağacı kesmişler onların da pek önemi yok. Diğer 5 tane ağacı da Maçka Parkı'na taşımışlar. Yapılan işlem budur."

        "MATEMATİĞİ BİLE BİLMİYOR"

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Eroğlu, 2 milyar 800 bin fidanı toprakla buluşturduklarını ancak CHP liderinin buna itirazı olduğunu anlattı. Eroğlu, şunları kaydetti. "Sayın Kılıçdaroğlu, 'Bu kadar yılda bu sayıda fidan dikilemez, 213 yıl gerekir' diye ilan etti. Onların hızına göre bu yıl yetmez. Biz onların 213 yılda yapacağını 10 yılda yaptık. Lütfen matematik hesabını iyi yapsınlar, sağlam danışmanlar, matematikçiler tutsun. Türkiye’nin yüzölçümünü metrekareye çevirirken hata yapmışlar. Bunu ilkokul öğrencileri bile bilir. 780 kilometrekareyi metrekareye çevirirsek onların dediği gibi 780 milyon metrekare değil 780 milyar metrekaredir."

CİHAN

Bakan Eroğlu: Millet oyunu kenetlenerek bozdu

Bakan Eroğlu: Millet oyunu kenetlenerek bozdu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.