1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan Eroğlu'ndan Sayıştay'a: İnsanları Tedirgin Etmeyin
Bakan Eroğlundan Sayıştaya: İnsanları Tedirgin Etmeyin

Bakan Eroğlu'ndan Sayıştay'a: İnsanları Tedirgin Etmeyin

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kamu kaynaklarının doğru kullanılması için denetimin şart olduğunu ancak denetimlerin siyasi mülahazalarla olmaması gerektiğini söyledi.

A+A-

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kamu kaynaklarının doğru kullanılması için denetimin şart olduğunu ancak denetimlerin siyasi mülahazalarla olmaması gerektiğini söyledi.

        Veysel Eroğlu, Sayıştay Başkanlığı tarafından Güral Afyon Termal Otel’de düzenlenen 'Kamu Zararı ve Sorumluluk Çalıştayı' toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin en köklü nadide kurumlarından birisi olan Sayıştay’ın eğitim çalışmalarının gelişme ve ilerleme açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

        Denetim olmadan kamu kaynaklarının doğru kullanılmasının mümkün olmadığına dikkat çeken Eroğlu, milletin emanet ettiği değerleri korumak ve israf etmemenin kamuda çalışan herkesin en büyük görevi olduğunu kaydetti. Türkiye’de en çok siyasi denetim geçirenlerden birisi olduğunu belirten Eroğlu, "Sizlere denetim noktasında çok büyük görev düşüyor. Ben İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) genel müdürüyken binanın 5. katını İçişleri Bakanlığı müfettişlerine ayırtmıştım. Oraya gelen denetçilere Ankara’dan telefon geliyordu, 'Hala bir şey bulamadınız mı?' diye telefon geliyordu. Denetim de hiçbir zaman kasıt olmamalı, denetim siyasi mülahazalarla ile olmamalı. Denetçinin tarafsız objektif olması lazımdır. Siyasi olunmaması gerekiyor." dedi.

        Eroğlu, Sayıştay personelinin görevlerini yaparken kimseyi tedirgin etmemelerini isteyerek, çalışmalar sırasında denetçilerin aynı zamanda yol gösterici olması gerektiğini ifade etti.

        Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel de yeni Sayıştay Kanunu hakkında bilgi vererek, düzenledikleri raporlarımızda ve kararlarda objektif, yansız ve tarafsız olmaya, pozitif yaklaşıma özen gösterdiklerini dile getirdi.

        Toplantıya, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, daire müdürleri ve çok sayıda Sayıştay çalışanı katıldı.
CİHAN

Bakan Eroğlu'ndan Sayıştay'a: İnsanları tedirgin etmeyin

Bakan Eroğlu'ndan Sayıştay'a: İnsanları tedirgin etmeyin

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.