1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan Faruk Çelik: Avrupalı Dostlarımız Acılarımızı Anlamakta Zorlanıyor
Bakan Faruk Çelik: Avrupalı Dostlarımız Acılarımızı Anlamakta Zorlanıyor

Bakan Faruk Çelik: Avrupalı Dostlarımız Acılarımızı Anlamakta Zorlanıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Fransa’da öldürülen 3 kadın teröristten birini tanıdığını açıklayan Fransa Devlet Başkanı’nı sert bir dille eleştirdi.

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Fransa’da öldürülen 3 kadın teröristten birini tanıdığını açıklayan Fransa Devlet Başkanı’nı sert bir dille eleştirdi. Çelik, " Türkiye'nin 30 yıldır terörle mücadelesini anlamayan Avrupalı dostları var." dedi.

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde (BESOB) oda başkanlarıyla bir araya geleceği toplantı öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Çelik, Fransa’da öldürülen 3 kadın terörist ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çelik, Türkiye'nin uzun yıllardır terörle mücadele ettiğini, 30 yıldır Türkiye'nin bu mücadeleyi anlamayan Avrupalı dostlarının olduğunu ifade etti.

Avrupalı dostların bu milletin çektiği ızdırabları anlamakta zorlandıkları için Türkiye'nin sıkıntı yaşadığını dile getiren Çelik, şöyle devam etti: 'Zaman içerisinde onlarda bu örgütün bir terör örgütü olduğunu tescil ettiler, kabul ettiler. Ama yıllarca da hamilik yaptılar. Orada terör örgütünün çok yaygın faaliyetleri ve örgütlenmesi var. O konuda, o hükümetler ne yapıyor? Onu da bizim bilme şansımız yok. Kim, kiminle, ne kadar, ne amaçla görüşüyor? Doğrusu bunu bilemiyoruz. Siz terör örgütü diye ilan edilen bir örgütle ne diye görüşüyorsunuz? Bahsettiğim devlet başkanı için söylüyorum. Onu ben bilemiyorum. İçeriğini de bilemiyorum. Bu öldürme olayının, yangının sönmesiyle ilgili Türkiye'nin atmış olduğu önemli adım ve bunu sonlandırma çabasına vurulmaya çalışılan bir darbe olarak değerlendiriyorum. Ama konu ayrıntılarıyla ortaya çıktığı zaman hepimiz görüşmüş olacağız. Ama zamanlamasını çok anlamlı buluyorum.''

BAŞBAKAN İSTEDİĞİ ZAMAN KABİNEDE DEĞİŞİKLİK YAPAR

Başbakan'ın her zaman kabinede değişiklik yapabileceğini dikkat çeken Bakan Çelik, gazetecilerin kulaklarının bu konuda daha hassas olduğunu kaydetti. Çelik, “Bilgileri bir yerden mutlaka alırlar ve süreci yönetmeye başlarlar. Dikkat ederseniz Sayın Başbakanımız böyle bir sürecin yönetimine izin vermedi. 'Her an her şey olabilir' dedi. Buna söyleyebilecek başka bir cevap yok. Doğrudur. Yetki Sayın Başbakan'dadır. Kiminle, ne kadar, ne zaman çalışmak istiyorsa kimden ne kadar verim aldı kimden ne kadar verim alacaksa onun takdirini Sayın Başbakan yapar ve ona göre de revizyon ihtiyacı varsa yapar. Revizyon ilk kez de olmuyor. Revizyon kaç kez oldu. Asıl olan ülkeye hizmet. Asıl olan hizmette netice alıcı süreç yaşamak. Hükümetin amacı da ülkeye 75 milyona hizmettir. Bunu en iyi hangi kadrolar hangi ekipler yapacaksa Sayın Başbakanımız gerek bürokrat gerekse siyasi alanda o tecrübe ile yapıyor.”

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.