1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan Fatma Şahin: Sorunları Medyayla Çözeceğiz
Bakan Fatma Şahin: Sorunları Medyayla Çözeceğiz

Bakan Fatma Şahin: Sorunları Medyayla Çözeceğiz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, toplumdaki farkındalığı ve zihinsel dönüşümü medya işbirliğiyle çözeceklerini söyledi.

A+A-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, toplumdaki farkındalığı ve zihinsel dönüşümü medya işbirliğiyle çözeceklerini söyledi.

Bakan Fatma Şahin Bakırköy Wow Otel'de saat 10.30'da Televizyon Yayıncıları Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıya; Bakan Şahin'in yanı sıra; TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, Televizyon Yayıncıları Derneği Başkanı Adem Gürses ve bazı televizyon yöneticileri katıldı.

Toplumsal ve siyasal alanda zihinsel dönüşümün gerektiğine dikkat çeken Bakan Şahin, medya güç birliği ve ortak çalışmalarla zihinsel dönüşümü sağlayabileceklerini belirtti.

Bugün yaşanılan birçok sorunun beraber senkronize olarak çözebileceğini vurgulayan Şahin, toplumun bilincini ve toplumsal algıyı yükseltmeyi hedeflediklerini belirterek, "Bunu da yasaklarla, olmazlarla birbirimizi suçlamalarla değil; daha fazla özgürlük, bilinç yükseltme ve farkındalığı artırmayla başaracağız. Medya okur yazarlığını güçlendirerek bir çok sorunu çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Televizyonculuğun toplum tarafından bu denli kabul gördüğü bir dönemde bir araya gelebilmek ve rekabeti doğru bir şekilde yapabilmek çok önemli." diyen Şahin, "Bu masa bunu iyi yaptığımızı gösteriyor. Siyaset ve medya dünyasını ikiz kardeşe benzetiyorum. Medya büyük bir zaman, bilgi birikimi, azim gerektiren bir alan. Bu alanda başarılı olmamız gerekiyor. Birbirimizi anlamamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Yapılması gereken en büyük şeyin toplumun bilincini yükseltmesi gerektiğini söyleyen Şahin, "Toplumsal algı ve farkındalığı yönetmemiz gerekiyor. Burada yasaklarla, olmazlarla birbirimizi suçlamamalıyız. daha fazla özgürlük, daha fazla bilinç, daha fazla medya okur yazarlığını güçlendirmeyle yaşadığımız sorunları aşabiliriz. Bunu başardığımız zaman ulaşamayacağımız, yakalayacağımız hiç bir istatistik verinin olmayacağına inanıyoruz. Güçlü taraflarımızı daha güçlü kılmak, rol modellerimizi çoğaltmamız gerekiyor." dedi.

2013'te vizyonlarına da değinen Şahin, "Yoksulluğu azaltmak, kadının statüsünu güçlendirmek, medya ve çocuk algısında yapmamız gereken çok şey var. Engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmak ve zihinlerdeki engelleri kaldırma yine bu zihinsel dönüşümle olacaktır. Ekonomik kalkınmada yakaladığımız performansı bütün dünyada ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Uluslararası kriterlerin artık bunu kabul ettiği bir dünya düzenindeyiz. Ekonomi kriterlerle gitmesi gereken alan sosyal alandır. Toplumun bilincini ve toplumsal farkındalığı yükseltmeliyiz. Daha fazla medya okur yazarlığını güçlendirerek bir çok sorunu çözeceğimize inanıyoruz. Hep birlikte çalışmamız gerekiyor." diye konuştu.

Televizyon Yayıncıları Derneği Başkanı Adem Gürses de, medya sektörünün ekonomik sorunlarına değindi. Gürses, şöyle konuştu: "Medyanın da ticari kuruluşlardan oluştuğunu unutmamak gerekir. Zararlı yayınlardan korunmak için bilinç oluşturmak önemlidir. Bilinç oluşturmak bazen devletin katkısıyla teşviklerle olmalıdır. Bütün devlet kurumlar kendi yasalarına madde ilave ederek bizden günün belli saatlerinde yayın mecburiyeti getirdi ve bu durumun bizi çok zor durumda bıraktı. Kamudan kaynak alan kuruluşlar değiliz. Böyle bir yayın yapma ihtiyacı varsa ve bunu yasal bir mecburiyete dayandırdıklarında bunun bir ücreti olmalıdır."



CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.