1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan Kılıç: Kalbi Olan Herkes Bu Hareketten Etkilenir
Bakan Kılıç: Kalbi Olan Herkes Bu Hareketten Etkilenir

Bakan Kılıç: Kalbi Olan Herkes Bu Hareketten Etkilenir

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkçenin Çocukları'nı yetiştiren öğretmenlerin emeğinin ve fedakârlığının yüzyıllar boyu unutulmayacağını söyledi.

A+A-

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkçenin Çocukları'nı yetiştiren öğretmenlerin emeğinin ve fedakârlığının yüzyıllar boyu unutulmayacağını söyledi. Bakan Kılıç, "Yürek taşıyan kalbi olan herkes bu hareketten etkilenir. Yürek taşıyan kalbi olan, insanı ve insanlığı seven herkes bu hareket karşısında saygısını ve şükranlarını ifade eder. Türkçe Olimpiyatlarının bayrağı bundan sonra dünyada sadece Türkçenin bayrağı değil, barışın, sevginin ve kardeşliğin bayrağı olacak. ‘Yaratılanı sev Yaradan’dan ötürü’ inancımız Türkçe Olimpiyatları ile anlamına anlam katacak." dedi.

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye’de bulunan Türkçenin Çocukları, Bakan Suat Kılıç’ı ziyaret etti. Bakan Kılıç’a şarkı ve şiir ziyafeti çeken öğrenciler, ülkelerinden getirdikleri hediyeleri Kılıç’a takdim etti. Çocukların özellikle de şarkıları karşısında duygulu anlar yaşadığı gözlenen Kılıç’ın Tunuslu bir öğrencinin ‘Karagözlüm’ şarkısı ile gözlerinin dolması dikkat çekti. Türkçenin Çocukları'nı kabul etmekten duyduğu mutluluğu aktaran Kılıç, "Sizleri burada görmekten çok mutluyuz. Sizlerin sayesinde Türkçe barış ve kaynaşma dili oldu. Sevgini, insanlığın, ahlakın seslendirildiği bir dil haline geldi. Türkçe Olimpiyatları sayesinde bütün Türkiye sizleri fark etti. Dünyada yürütülen bu güzel etkiyi bütün Türkiye fark etti. Stadyumlarda, spor salonlarında sizlerin şiirleri, şarkıları, konuşmaları, tiyatro gösterileri, halk oyunları gösterileri bütün Türkiye’de bambaşka bir etki meydana getirdi. Ve aslında çok farklı kıtalara ortak değerler etrafında nasıl kenetlenebildiğimizi hem Türkiye’ye hem de bütün dünyaya göstermiş oldunuz.” diye konuştu.

"TOHUMDAN DEVASA AĞAÇLARA DÖNÜŞECEKSİNİZ"

Olimpiyatların çok sıra dışı bir etkinlik olduğuna dikkat çeken Bakan Kılıç, şu ifadeleri kullandı: "Sizleri yetiştiren öğretmenlerin bu emeği gayreti ve fedakârlığı yüzyıllar boyu unutulmayacaktır. Çünkü daha tohum aşamasında olan bu gayretler gelecekte devasa ağaçlara dönüşecek. Unutulması zaten mümkün olmayacak. Günden güne bu sayılar artacak. Günden güne konuştuğumuz dil daha bir İstanbul Türkçesi haline gelecek. Günden güne sevgi dili dünyada daha da iz bırakır hale gelecek. Ben sizleri tebrik ediyorum. Tekrar Türkiye’ye 'hoş geldiniz' diyorum. Sizlerin Türk okullarında eğitim almanıza katkı sağlayan ve o eğitimlerin nihayetinde Türkiye’de Türkçe Olimpiyatları'nda bulunmanıza izin veren anne babalarınızı ailelerinizi de tebrik ediyorum. Ve tabi Türkiye’den kilometrelerce uzaklıkta bu eğitimleri fedakârca çabalarla sürdürmekte olan eğitim gönüllülerini de yürekten kutluyorum.”

"TÜRKÇE OLİMPİYATLARININ BAYRAĞI BARIŞIN VE KARDEŞLİĞİN BAYRAĞI OLACAK"

Öğrencilerin şarkıları ve şiirlerinin ardından duygulanan Bakan Kılıç, “Söyleyecek kelime bulamıyorum. Sizleri yetiştirenlerden Allah razı olsun. His ve gönül dünyamıza girerek bam tellerimize dokunmuş oldunuz. Yürek taşıyan kalbi olan herkes bu hareketten etkilenir. Yürek taşıyan kalbi olan, insanı ve insanlığı seven herkes bu hareket karşısında saygısını ve şükranlarını ifade eder. Hayatımıza ve insanlığa büyük bir anlam kattınız. Sevginin dili oldunuz. Türkçe Olimpiyatları'nın bayrağı bundan sonra dünyada sadece Türkçenin bayrağı değil, barışın, sevginin ve kardeşliğin bayrağı olacak. ‘Yaratılanı sev Yaradan’dan ötürü’ inancımız Türkçe Olimpiyatları ile anlamına anlam katacak.” şeklinde konuştu.

"SİZLER TÜRKÇE OLİMPİYATLARINI BÜYÜTTÜKÇE BİZ DE STATLARI BÜYÜTÜYORUZ"

Kılıç’ın konuşmasının ardından toplu fotoğraf çekilirken, bu sırada Bakan Kılıç, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’de şimdi büyük stadyumlar, yepyeni spor salonları yapılıyor. Sizler Türkçe Olimpiyatları'nı büyüttükçe biz de spor salonlarını ve stadyumlarını büyütüyoruz. Öyle bir noktaya geleceğiz ki ne kadar büyük stadyumlar yaparsak yapalım yine de kalabalıklar dışarıda kalacak.”

BAKAN KILIÇ İLE ÖĞRENCİLER ARASINDA GALATASARAY DİYALOĞU

Çocuklarla sıcak diyaloglar kuran Bakan Kılıç, özellikle de bir çocukla yaptığı taraftar sohbeti dikkat çekti. Hangi takımlı olduğunu sorduğu öğrencinin Galatasaray karşılığı vermesi üzerine Bakan Kılıç ile çocuk arasında 4 büyük takım muhabbeti gerçekleşti. Bir öğrencinin Galatasaray’ın ilk 11’ini sayması üzerine ise Kılıç, şaşkınlığını gizleyemedi. Bakan Kılıç, çocuklara okumalarını tavsiye ettiği Mehmet Akif Ersoy’un Safahat’ini ve çeşitli hediyeler verdi.
CİHAN

Bakan Kılıç: Kalbi olan herkes bu hareketten etkilenir

Bakan Kılıç: Kalbi olan herkes bu hareketten etkilenir

Bakan Kılıç: Kalbi olan herkes bu hareketten etkilenir

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.