1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan Yıldırım: 80 Yılda Yapılan Bölünmüş Yolun 15 Katını Yaptık
Bakan Yıldırım: 80 Yılda Yapılan Bölünmüş Yolun 15 Katını Yaptık

Bakan Yıldırım: 80 Yılda Yapılan Bölünmüş Yolun 15 Katını Yaptık

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'de son 10 yılda, Cumhuriyet tarihinde 80 yılda yapılan bölünmüş yolun 15 katını yaptıklarını söyledi.

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'de son 10 yılda, Cumhuriyet tarihinde 80 yılda yapılan bölünmüş yolun 15 katını yaptıklarını söyledi. Bakan Yıldırım, “2023 hedeflerimizde Samsun, Amasya ve Çorum’u ilgilendiren demiryolu yolcu taşımacılığına yönelik çalışmamız var. O zaman demiryolu taşımacılığı, yolcu taşımacılığı daha cazip hale gelecek.” dedi.

Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında çeşitli programlara katılmak üzere şehre gelen Yıldırım, Amasya Valisi Abdil Celil Öz’ü makamında ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Yıldırım, çevre ve ayrım yolları için projeleri olduğunu ifade ederek, “Amasya’da bölünmüş yol miktarı, biz devraldığımızda 29 kilometreydi. Bizim yaptığımız miktar ise 220 kilometredir. 80 yılda yapılan miktarın üzerine 10 yılda 10 katına yakın bölünmüş yol yapmış durumdayız. Bölünmüş yollar için bizim bugüne kadar harcadığımız miktar 1 milyar 148 milyon liradır. Peki 1990-2002 yılları arasında ne yapılmış? 81 milyon. Bizden önceki 10 yılda 81 milyon tutarında yol yapılmış. 2003-2013 arasında bizim yollara harcadığımız miktar ise 1 milyar 148 milyon liradır. Yani 15 kata yakın bir harcama yapmışız.” diye konuştu.

“ÇEVRE YOLUYLA HALKIMIZ EGZOS KOKUSUNDAN KURTULACAK”

Amasya’da yapımı devam eden çevre yolu çalışmalarının hızlandırılacağını müjdeleyen Yıldırım, söz konusu çalışmayla bölge halkının egzoz ve gürültü kirliliğinden kurtulacağını kaydetti. Yıldırım, şöyle devam etti: “Çevre yolu projesi, burayı kurtaracak bir proje. Çepeçevre Amasya’yı batıdan doğuya kuşatan 10 kilometre çevre yolu yapılıyor. Bu çevre yolu sıradan bir çevre yolu değil. Dört noktadan çıkış veriyoruz. Zor bir proje, biraz zaman alıyor. Bu sabah devam eden çalışmaları inceledik, çalışmalar biraz daha hızlanacak. Bu yol bittiğinde Amasya; şehir içi egzoz kokusundan, trafik sıkışıklığından, gürültü kirliliğinden kurtulacak. Yeşilırmak’ın her iki tarafını süsleyen o güzel mimari yapılar çok daha iyi ve uzun ömürlü turizm amaçlı kullanılacak. Ayrıca; Zana Köprüsü, Erbaa yolu, Amasya Turhal yolu, Osmancık Merzifon yolu, Kayadüzü-Amasya-Zile ayrım yolu, Ladik-Taşova, Çarşamba-Ayvacık-Taşova ve Mecitözü yolu gibi önemli projeler de halen devam etmektedir.”

“AMASYA’DA TURİST SAYISI PATLADI”

Amasya’da turist sayısının 500 bine ulaştığına dikkat çeken Yıldırım, “Turizmde önemli gelişmeler yaşayan Amasya, 500 bini bulan ziyaretçi sayısına ulaştı. En büyük katkılar ise Merzifon’daki hava ulaşımı ve dere yolu diye tabir ettiğimiz yolun otoyol standardında tamamlanmış olmasıdır. Bunlar Amasya’nın altın değerleri. Demiryolu ile ilgili de Havza’ya kadar raybüs seferi başlatmıştık. Bu seferlerin Samsun’a devamı şeklinde talepler var. Ancak mevcut hatla bunu yapmanın pek fazla cazibesi olmayacağı ortadadır. Hat, hız yapmaya uygun değil. Yenilemiş olsanız dahi keskin virajlar olması dolayısıyla bir zaman tasarrufu kazandırmıyor. Fakat 2023 hedeflerimizde Samsun, Amasya, Çorum’u ilgilendiren yeni bir yolcu taşımacılığına yönelik çalışmamız var. O zaman demiryolu taşımacılığı, yolcu taşımacılığı cazip hale gelecek. Ama yakın zamanda başlayacağımız bir proje değil.” ifadelerini kullandı.



CİHAN

Bakan Yıldırım: 80 yılda yapılan bölünmüş yolun 15 katını yaptık

Bakan Yıldırım: 80 yılda yapılan bölünmüş yolun 15 katını yaptık

Bakan Yıldırım: 80 yılda yapılan bölünmüş yolun 15 katını yaptık

Bakan Yıldırım: 80 yılda yapılan bölünmüş yolun 15 katını yaptık

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.