1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan Yıldırım: Siber Saldırı Ülkemize Yapılan Saldırı İle Eşdeğerdir
Bakan Yıldırım: Siber Saldırı Ülkemize Yapılan Saldırı İle Eşdeğerdir

Bakan Yıldırım: Siber Saldırı Ülkemize Yapılan Saldırı İle Eşdeğerdir

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gezi Parkı eylemleri ile birlikte yapılan siber saldırıların amacının Türkiye’nin bilişim alt yapısını işlemez hale getirerek vatandaşların ve kurumların bilgilerine ulaşıp onları deşifre etmek.

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gezi Parkı eylemleri ile birlikte yapılan siber saldırıların amacının Türkiye’nin bilişim alt yapısını işlemez hale getirerek vatandaşların ve kurumların bilgilerine ulaşıp onları deşifre etmek olduğunu söyledi.

Bir dizi temaslarda bulunmak ve açılış yapmak için Amasya’ya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bazı kurum ve kuruluşların gizli bilgilerine ulaşılmak istendiğini belirterek; “Bunu yapanlar ayrıca gizli nitelikteki bilgileri aşikare hale getirerek ülkemizi ve insanlarımızı zor durumda bırakmaktır.” dedi.

Yapılan siber saldırıların aynen Türkiye’ye yapılan saldırıya eş değer olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım; “O yüzden siber güvenlik eşittir, Milli Güvenlik diyoruz. Geçtiğimiz Kasım ayında Milli Güvenlik Kurulu'na bir sunum yapıldı ve onun arkasından da Siber Güvenlik Kurulu oluşturuldu. Bakanlığımız Siber Güvenlik Kurulu'nun başkanlığını yürütüyor, burada bütün bakanlıkların müsteşarları var. Her ay düzenli toplanıyoruz. Ayrıca her kurumda da some diye adlandırdığımız ayrı birimler oluşturulacak. Bunlar 7 gün 24 saat yurtdışından gelebilecek atakları, tehditleri durdurmak, alt yapımızın ve insanlarımıza zarar görmesinin önüne geçecek.” diye konuştu.

Siber saldırısının amacına da değinen Yıldırım; “Bir insan düşününün, insanın bütün etkinliklerini yok etmek için beynine saldırın. Beyne saldırıldığında bütün organlar zarar görür. İşte devletin beyni niteliğindeki kritik alt yapılara ve çok önemli bilgilere, finans, eğitim, güvenlik, ulaşım alt yapılara saldırmak ve devleti acze düşürmek, görevini yapamaz hale getirmektir. Düşünün bankacılık sistemi çalışmıyor, para transferleri durdu. Niye yazılım var? Vernis, uyap, e-devlet yapısı var. Buralara tehditler olur, eğer bu tehditler bertaraf edilemezse bu büyük bir risktir. Siber Güvenlik Sistemi'nin kuruluş amacı budur.” ifadelerini kullandı.

“İNTERNET TÜRKİYE’DE AFRİKA SEVİYESİNDEN GELİŞMİŞ ÜLKE SEVİYESİNE ÇIKTI”

İnternet teknolojisinin Türkiye’de çok geliştiğini aktaran Yıldırım; “Ülkemizi bu anlamda son 10 yılda Afrika seviyesinden Avrupa’nın en gelişmiş 5 ülkesi arasına çıkardık. İnterneti çok fazla kullanıyoruz. Sosyal paylaşım sitelerini, arama motorlarını kullanıyor internetten ticaret yapıyoruz. Avrupa’da en fazla akıllı telefonları kullanan, işlem yapan ülke Türkiye’dir ve 60 milyona yakın insanımız artık bilgi toplumunun birer ferdidir. Eskiden küçük aile yapısında anne, baba ve çocuklardı. Şimdi ise anne, baba ve internet var. Tüm bunlar olunca tehditlerde oldu. Tüm bu tehditlere karşı önlem almak ülkemizin, ülkeyi yönetenlerin, bizlerin en önemli görevlerinden bir tanesidir.” şeklinde konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.