1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Bakan Yıldız: 4 Milyar Metreküplük Doğalgaz Alımı Daha Özelleşecek
Bakan Yıldız: 4 Milyar Metreküplük Doğalgaz Alımı Daha Özelleşecek

Bakan Yıldız: 4 Milyar Metreküplük Doğalgaz Alımı Daha Özelleşecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gazprom’dan Batı Hattı üzerinden özel şirketlerin aldığı 6 milyar metreküplük doğalgaza ek olarak, 4 milyar metreküplük tedarikin daha özel şirketlere devredileceğini açıkladı.

A+A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gazprom’dan Batı Hattı üzerinden özel şirketlerin aldığı 6 milyar metreküplük doğalgaza ek olarak, 4 milyar metreküplük tedarikin daha özel şirketlere devredileceğini açıkladı. Yıldız, görüştüğü Avrupalı firmaların da Türkiye’ye yatırım yapmaya kararlı olduklarını kendisine ifade ettiklerini söyledi.

St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu çerçevesinde yaptığı görüşmeleri tamamlayan Yıldız, Türkiye’ye dönmek için gittiği havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Yıldız, Gazprom'un CEO'su Aleksey Miller ve heyetiyle beraber, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Aydın Sezgin’in de hazır bulunduğu Türk heyetinin, 4 milyar metreküplük doğalgazın özel sektöre devriyle alakalı, gerek kontrat devri, gerek miktar devri konularının masaya yatırıldığını kaydetti. Bu manada Rus tarafının kendilerine, ‘biraz daha izlemeleri gerektiğini’ söylediklerini aktaran Enerji Bakanı, “Bizim amacımız, özellikle liberalleşen, serbestleşen ve rekabet ortamının oluşacağı bir alanda bu 4 milyar metreküpü de özel sektöre devretmektir" dedi.

GAZPROM: BİRAZ DAHA SÜREYE İHTİYACIMIZ VAR

Rus tarafının şu anda bununla alakalı biraz daha süreye ihtiyaçları olduğunu aktaran Yıldız, “Bizim irademizde herhangi bir tereddüt yok, herhangi bir geri adım yok. Tarafları olan bir anlaşmadan bahsediyoruz. O yüzden bu manada biraz daha bekleyeceğiz" şeklinde konuştu.

St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu kapsamında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan, birbirinden verimli birçok görüşme yaptıklarını söyledi. 2013 yılı Uluslararası Forumu'nun çok geniş katılımlı bir organizasyon olduğunu tekrar görme imkanı bulduklarını kaydeden Bakan Yıldız, Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Eş Başkanı Aleksand Novak’la da, Rusya Federasyonu ve Türkiye arasındaki birçok konuda işbirliğinin genişletilmesi, bu alanların daha da genişletilmesiyle alakalı olarak bir kısım konuları ele aldıklarını belirtti.

"GEZİ PARKI, AB’Lİ YATIRIM FİRMALARINI ETKİLEMEYECEK"

Enerji Bakanı, sözlerine şu şekilde devam etti: “AB üyesi ülkelerden Türkiye’de yatırım planlayan birçok firmanın CEO’ları ve başkanlarıyla da görüşmeler yapma imkânımız oldu. İnşallah önümüzdeki süreçte Türkiye’deki siyasi istikrara duymuş oldukları güvenin bir eseri olarak yatırımlara hevesli olduklarını belirttiler. Zaman zaman da Türkiye’de olan hadiseleri sordukları zaman benim de söylemem lazımdı, ben de bütün şeffaflığıyla açıklığıyla anlattım. Kendileri de yatırım kararı aldıklarını ve bu kararlarının üzerinde çalışmalara devam edeceklerini bize belirttiler.”

DOĞALGAZ DEPOLAMA ALANLARI

Gazprom’la doğalgaz depolama alanlarıyla alakalı yatırım konusunu da ele aldıklarına değinen Bakan Yıldız, “Bunla alakalı da kendilerine –birçok firmaya olduğu gibi- bu imkânların hangi alanlarda olduğuna dair açıklamalar yapacağız. O projeler üzerine kendileri de çalışacaklar” bilgisini verdi. CİHAN

Bakan Yıldız: 4 milyar metreküplük doğalgaz alımı daha özelleşecek

Bakan Yıldız: 4 milyar metreküplük doğalgaz alımı daha özelleşecek

Bakan Yıldız: 4 milyar metreküplük doğalgaz alımı daha özelleşecek

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.