1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan Yıldız: Maçların Gündüz Oynanmasını Destekleriz
Bakan Yıldız: Maçların Gündüz Oynanmasını Destekleriz

Bakan Yıldız: Maçların Gündüz Oynanmasını Destekleriz

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın, tribünde yaşanan olayları önlemek amacıyla Süper Lig maçlarının gündüz oynatılması fikrine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da destek verdi.

A+A-

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın, tribünde yaşanan olayları önlemek amacıyla Süper Lig maçlarının gündüz oynatılması fikrine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da destek verdi. Konunun enerji tasarrufu açısından da önemli olduğuna dikkat çeken Bakan Yıldız, "Enerji tasarrufu bizim politikamız. Bu maçlarda da ne kadar gün ışığından yararlanabilirsek, bizim açımızdan daha uygundur, diye düşünüyoruz. O yüzden bu kararı destekliyoruz." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, '11. Dil ve Kültür Festivali' için Türkiye'ye gelen öğrencilerden oluşan heyeti, makamında kabul ettikten sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Bakan Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, maçların gündüz oynanması ile ilgili kararının sorulması üzerine, konuyu değerlendirdi. Yıldız, bu kurguya destek verdiklerini belirterek, "Enerji verimliliği, enerji tasarrufu bizim öncelikli politikalarımız arasında. Her zaman gün ışığını, ampullerin ışığından daha uygun ve önde görüyoruz. Ne kadar gün ışığından yararlanabilirsek bu maçlarda, statlar da olabilir ya da günlük hayatımız da olabilir, bizim açımızdan daha uygundur diye düşünüyoruz. O yüzden bunu destekliyoruz." diye konuştu.

"PETROL, KIBRIS'IN TAMAMI İLE PAYLAŞILMADIKÇA PROJELER KABUL EDİLEMEZ"

Güney Kıbrıs'ın, münhasır ekonomik bölgelerdeki petrol aramasına ilişkin bir soruya karşılık Yıldız, Güney Kıbrıs yerel yönetimiyle alakalı üzerinde durulan önemli bir alan olduğunu kaydederek, "Bu alan Kıbrıs'ın neresinde çıkarılıyor olursa olsun, Kıbrıs'ın tamamında paylaşılmadıkça bu tür projeler makul hale gelmez, legal hale gelmez, resmi hale gelmez. Her zaman söylüyoruz; uluslararası hukuka göre münhasır ekonomik sahada tartışılan ve hukuku sağlamlaşmamış ve kesinleşmemiş aramalarda her türlü arama illegal çalışmalardır. Bunun legal hale gelebilmesinin önemli bir yolu var, bu yola da açık olduğumuzu söylemem lazım. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından da Kıbrıs'ın tamamı tarafından da bunun paylaşılıyor olması lazım. Aklın yolu budur." şeklinde cevap verdi.

"POLİSİN AŞIRI GÜÇ KULLANDIĞI İDDİALARI İNCELENİYOR"

Yıldız, Taksim Gezi Parkı olayları ve polisin aşırı güç kullandığı iddialarının hatırlatılması üzerine de "Polislerimizle alakalı soruşturmaların ve aşırı güç kullanıldığıyla alakalı incelemeleri İçişleri Bakanlığımız yürütüyor. Bu konuda mutlaka kamuoyuyla paylaşacakları bilgiler olacaktır." dedi.

Türkiye'de refahı, istikrarı sağlamanın kolay olmadığını vurgulayan Yıldız, şöyle devam etti: "Her birimizin amacı ekonomide, siyasette, idari ve sosyal alanda ülkenin bütün bu kazanımlarını sürdürüyor olmasıdır."


CİHAN

Bakan Yıldız: Maçların gündüz oynanmasını destekleriz

Bakan Yıldız: Maçların gündüz oynanmasını destekleriz

Bakan Yıldız: Maçların gündüz oynanmasını destekleriz

Bakan Yıldız: Maçların gündüz oynanmasını destekleriz

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.