1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Bakan Yılmaz, Sivas'ta Türkçe'nin Çocuklarıyla Buluştu
Bakan Yılmaz, Sivasta Türkçenin Çocuklarıyla Buluştu

Bakan Yılmaz, Sivas'ta Türkçe'nin Çocuklarıyla Buluştu

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Sivas’a gelen misafir öğrencilerle bir araya geldi. Yılmaz, Türk okullar...

A+A-

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Sivas’a gelen misafir öğrencilerle bir araya geldi. Yılmaz, Türk okullarını dünya barışı için örnek gösterdi.

Kahvaltı programında öğrencilerden türkü ve şiir dinleyen Bakan İsmet Yılmaz, "Sınırları insanlar çizdi, dolayısıyla sınırları kaldırırsanız, ön yargıları kaldırırsanız. Bütün insanlar kardeştir. İşte bu kardeşlerimiz ortak noktaları en iyi şekilde bize gösteriyorlar. Hepimiz insanız, hepimizin gayesi birdir." dedi.

Azerbaycan’da söylenen 'Biz bir millet iki devletiz' sözüne dikkat çeken Bakan Yılmaz, şöyle devam etti: "Bunu Makedonya’ya da gitseniz, Bosna-Hersek’e de gitseniz, Arnavutluk’a da gitseniz, Bu coğrafya’da herkes söylüyor ki, bizler bir milletiz. Çok eskiden söylenirdi ‘Bizim sınırlarımız dünyanın kendisi’ diye biz buna tepki gösterirdik. Fakat şunu anlıyoruz ki sınırları insanlar çizdi dolayısıyla sınırları kaldırırsanız.Ön yargıları kaldırırsanız, bütün insanlar kardeştir."

İnsanların birbiriyle kardeş olabilmesi için milyonlarca sebep olduğuna işaret eden Yılmaz, "Kişiler genelde ayrılıklara bakıyor, oysa doğru olan bu değildir. Farklılıkları ortadan kaldırıp, ortak noktaları öne çıkarmak, altını çizmek lazım. İşte bu kardeşlerimiz, ortak noktaları bize gösteriyorlar, hepimiz insanız, hepimizin gayesi birdir." dedi.

MİSAFİR ÖĞRENCİLER KAYSERİ’YE UĞURLANDI

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Sivas etkinliği için şehirde bulunan misafir öğrenciler, Kayseri etkinliği için yola çıktı. Öğrencileri Milletvekili Hilmi Bilgin ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp uğurladı.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.