1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bakandan 3. havalimanı çıkışı
Bakandan 3. havalimanı çıkışı

Bakandan 3. havalimanı çıkışı

3. Havalimanı ile ilgili konuşan Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, şirketin zayıf iş yapmasının intihar edeceği anlamına geleceğini söyledi.

A+A-

Ulaştırma ve Habercilik Bakanı Lütfü Elvan, 3.’üncü havalimanı inşaatı sahasında incelemelerde bulundu.

10 MİLYAR EURO YATIRIM YAPILACAK

Bakan Elvan, ihalenin açık bir biçimde yapıldığını ifade ederek, yap-işlet-devret kapsamında kamunun kasasına 22 milyar 152 milyon Euro gireceğini söyledi. Bakan Elvan, ihaleyi kazanan konsorsiyumun 10 milyar 247 milyon euroluk bir yatırım yapacağını hatırlatarak, “Havalimanımız 6 adet bağımsız pistten oluşuyor. Tamamlandığında yılda 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak” dedi.

Bakan Elvan, havalimanı inşaatında 142 bin kişinin çalışacağını ifade etti.

"DEVLETİN ZARARI SÖZ KONUSU DEĞİL"

3. Havalimanı ile ilgili konuşan Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan süre uzatımının kesinlikle doğru olmadığını söyledi. Bakan Elvan, ihaleyi üstlenen konsorsiyumun düşük kotta çalışma yaptıklarını hatırlatarak “Burada devletin bir zararı söz konusu değil. Sözleşmemizde yazılı. Eğer belirlenen yatırım tutarının altında bir yatırım yapıldıysa aradaki fark devlete iade edilecek” dedi.

BU BİR İNTİHAR OLUR!

Konsorsiyum buraya 10 milyar euro harcayacak ve bir de 22 yıl boyunca devlete her yıl 1 milyar euro para ödeyeceğini de aktaran Elvan, ''Böyle bir işi yapan konsorsiyum zayıf bir iş yapabilir mi? Bu kendisini intihar etmek demektir. Hem denetim açısından hem de yapılan işler açısından takip ve gözlem söz konusu. Mania dediğimiz şey rüzgar değil uçakların iniş kalkışı için engel teşkil eden bir husus var mıdır tepe var mıdır esas bu. Bu konuyla ilgili uygulama projesi yapıldı ve hiç bir engel kalmadı. Kodun düşürülmesi ile birlikte mania ile ilgili en ufak bir problemimiz söz konusu değildir. Rüzgar testleri yapıldı ve arkadaşlarımızın hepsinin ortak kanaati hiç bir sıkıntı olmadığı yönünde.'' dedi.

SİYASET YAPMAYI BIRAKSINLAR

Bakan Elvan, havalimanı projesini eleştiren Jeoloji Mühendisleri Odası’na yönelik “Jeoloji Mühendisleri Odası bırakın siyaset yapmayı.  Kendi üyelerinin sorunları ile uğraşsın” dedi.(sontv)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.