1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bakandan 'vergi yapılandırılması' açıklaması
Bakandan vergi yapılandırılması açıklaması

Bakandan 'vergi yapılandırılması' açıklaması

Maliye Bakanı Ağbal, "Türkiye genelindeki rakamlar, bugün itibariyle yeniden yapılandırma kanunu kapsamında almış olduğumuz başvuru sayısı 3 milyon 786 bin. Yapılandırılan alacak tutarı 31,3 milyar lira" dedi.

A+A-

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Türkiye genelindeki rakamlar, bugün itibariyle yeniden yapılandırma kanunu kapsamında almış olduğumuz başvuru sayısı 3 milyon 786 bin. Yapılandırılan alacak tutarı 31,3 milyar lira. Türkiye genelinde bu kapsamda yapılan tahsilat tutarı ise 951 milyon lira" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeni faaliyete başlayan Vatan İhtisas Vergi Dairesi'ni ziyaret etti.  Ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Ağbal, "2015 yılında 32,7 milyar lira KDV iadesi yaptık. 2016 yılının ilk 9 ayında yapmış olduğumuz KDV iade tutarı ise 26 milyar lira. Dün bütçeyi meclise verdik. Birçok kurumun bütçesinden daha fazla bir harcama. Onun için KDV iadelerinin etkin, hızlı ve doğru bir şekilde yapılması son derece önemli. Mükellef açısında önemli; çünkü burada mükellefte alacağını Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan talep ediyor. Mükellef açısından KDV iadesini alma çabası var, Gelir İdaresi Başkanlığı için de ödemeyi hızlı en gayretli şekilde yapma gayreti var" dedi.

VERGİ BORCU YAPILANDIRMA BAŞVURULARI

Bakan Naci Ağbal, vergi borcu yapılandırmalarına ilişkin de "İstanbul'da bugün itibariyle yeniden yapılandırma kanunu kapsamında oluşan istatistikleri paylaşmak istiyorum. Bugün itibariyle İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığımıza 513 bin 154 mükellef başvurmuş. Bu kanun kapsamında 9,4 milyar lira alacak İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından yeniden yapılandırılmış. Bu kapsamda da bugüne kadar 477 milyon lira tahsilat yapılmış. Yine İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığımıza matrah artırımı çerçevesinde bugüne kadar 51 bin 999 mükellef müracaat etmiş. Bu kapsamda matrah artırımı ile ilgili olarak mükelleflerimiz adına 1,5 milyar lira bir alacak tahakkuk ettirilmiş. İnşallah önümüzde 2 haftalık bir süreç var. Bu süreç içerisinde de bu başvurular daha da artacak. Türkiye genelindeki rakamlar, bugün itibariyle yeniden yapılandırma kanunu kapsamında almış olduğumuz başvuru sayısı 3 milyon 786 bin. Yapılandırılan alacak tutarı 31,3 milyar lira. Türkiye genelinde bu kapsamda yapılan tahsilat tutarı ise 951 milyon lira. Bugüne kadar yapılan başvuruların yüzde 59'unu internet vergi dairesinden almışız" ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.