1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Bakiad Üyesi İşadamları Tuskon’dan Siparişle Döndü
Bakiad Üyesi İşadamları Tuskon’dan Siparişle Döndü

Bakiad Üyesi İşadamları Tuskon’dan Siparişle Döndü

Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD), işadamlarını TUSKON Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü zirvesine taşıdı.

A+A-

Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD), işadamlarını TUSKON Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü zirvesine taşıdı. Zirvenin verimli geçtiğini belirten Bartınlı işadamları yeni pazarlara ihracat kapısı araladıklarını söyledi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) bu yıl 18’incisini düzenlediği Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü zirvesi verimli geçti. İkili görüşmelere katılan bin 500’ü aşkın yerli üreticiye, 130 ülkeden gelen bin 428 yabancı işadamından talep yağdı.

MADEŞ TUSKON’LA AFRİKA’YA İHRACAT KAPISINI ARALIYOR

TUSKON Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü programında ofis mobilyası sektöründe Bartın’ın 40 yıllık markası Madeş, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde ürün tanıtım standı açarak 130 ülkeden gelen işadamlarına ürünlerini tanıttı. Ofis mobilyası, okul sırası, dolap, masa gibi ürünlerin teşhir edildiği Madeş standına programın birinci gününde büyük ilgi gösterildi. Programın birinci gününde ürün tanıtım standları ziyaret edilerek ikili iş görüşmeleriyle tamamlandı. İkinci gün ise Türk ve yabancı 3 bin işadamı arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi.

Madeş İhracat Müdürü Mustafa Özcan programın ikinci gününde ikili iş görüşmeleri kapsamında Burkina Faso, Rusya, Kosova, Brundi, Bulgaristan, Kırgızistan, Pakistan, Ürdün, Irak, Türkmenistan, Tanzanya, Gine, Gana, Senegal ve birçok yabancı ülkelerin işadamlarıyla görüşmelerde bulundu. Görüşmelerin verimli geçtiğini belirten Mustafa Özcan, Türkmenistan ve Senegal’e ihracat yapma aşamasına geldiklerini, kısa süre içinde siparişleri beklediklerini söyledi.

TSO BAŞKANI ÇAKIR: TUSKON ÖNEMLİ BİR ZAMANDA ÇOK BÜYÜK ZİRVEYE İMZA ATTI

TUSKON Dünya Ticaret Zirvesi programının ikinci gününde firmaları Madeş’in standında yerli ve yabancı ziyaretçi işadamlarıyla görüşen Madeş Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı ve Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır işadamlarına firmaları hakkında bilgiler verdi.

Anadolu İşadamları Federasyonu (ANFED) Genel Sekreteri Zeynel Fırat da Madeş standını ziyaret ederek Cihat Çakır’la görüştü. Çakır’ın Bartın TSO Başkanlığına seçilmesini tebrik eden ve görevinde başarılar dileyen ANFED Genel Sekreteri Zeynel Fırat, Madeş firmasını başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Madeş Firması Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır da Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) katkıları ile inşaat, inşaat malzemeleri, inşaat makineleri, mobilyaya yönelik Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2013 programı düzenleyen TUSKON’un önemli bir zamanda çok büyük bir zirveye imza attığını söyleyerek TUSKON’a teşekkür etti.

KUMTEZ İNŞAAT EL ALETLERİ İÇİN PAZAR ARAŞTIRMASI YAPTI

TUSKON programına katılan Kumtez firması sahibi Kumlucalı işadamı Hasan Ergül de inşaat el aletleri konusunda pazar araştırması yaptı. Paraguay, Libya, Almanya, Sudan, Kırgızistan, Azerbaycan, Gürcistan gibi ülkelerin işadamlarıyla görüşen Hasan Ergül, Arnavutluklu işadamına ürün numunesi verdi.

Çağa ayak uydurma, yeni pazarlar bulma, dışarıya açılma kültürü hakkında bilgiler elde etme amacıyla TUSKON programına katıldığını dile getiren Hasan Ergül gerçekleştirilen organizasyondan büyülendiğini belirterek organizasyondan dolayı TUSKON’a teşekkür etti.

Bartınlı işadamı ve sanayicilerin ve dernek üyelerinin dışa açılmaları ve ihracat yapmalarından büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, işadamı ve sanayicilerin dünyaya açılmalarını sağlayan konfederasyonları TUSKON’a teşekkür etti. CİHAN

BAKİAD üyesi işadamları TUSKON’dan siparişle döndü

BAKİAD üyesi işadamları TUSKON’dan siparişle döndü

BAKİAD üyesi işadamları TUSKON’dan siparişle döndü

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.